Fietser
Terug naar het overzicht

Kies je fiets. Dit zijn de 10 meest verkochte fietsmerken van Nederland

Nieuws

Of je privé een nieuwe fiets uitkiest of binnen een fietsregeling: de keuze is reuze. Dat maakt het vinden van jouw droomfiets een uitdaging. Welke (elektrische) fiets past bij mij? We helpen je graag op weg aan de hand van de 10 meest verkochte fietsmerken van ons land.

Gazelle: iconisch fietsplezier
Ik had als kind een oranje, en jij? Iedereen in Nederland kent Gazelle. Het fietsmerk bestaat sinds 1892 en is vooral bekend van zijn stadsfietsen en e-bikes. Daarnaast is Gazelle het best verkochte fietsmerk in Nederland. Een Gazelle is sportief, slim ontworpen en vooral: oerdegelijk. Wist je dat Gazelle het enige Nederlandse fietsmerk is met een ISO-9001 certificering? In het Gelderse dorp Dieren bouwt het jaarlijks zeker 275.000 tweewielers. Of het nu de AD Fietstest is, de prestigieuze iF Design Awards of de fietsverkiezing van het jaar: Gazelle is altijd met modellen vertegenwoordigd, inclusief een speed pedelec en bakfiets dit jaar.


Cortina: prima verhouding prijs-kwaliteit
Nog niet zo bekend als Gazelle, maar sterk opkomend is het merk Cortina. Klinkt Italiaans, maar is ook weer oer-Hollands. Cortina maakt fietsen die betrouwbaar zijn en er tegelijkertijd eigentijds uitzien. Of je nu op zoek bent naar een e-bike (elektrische fiets), familiefiets, een hippe stadsfiets voor je kind of handige transporter: Cortina biedt ze. En wel tegen een prima prijs-kwaliteitsverhouding.


Batavus: Fries fietsplezier
Nog zo’n household name. Het in Heerenveen gevestigde Batavus – Fryslan Boppe! – fabriceert sinds het begin van de vorige eeuw fietsen. Stadsfietsen, toerfietsen en e-bikes zijn hun specialismen. Grote kans dat je eerste fietsmeters op een Batavus waren, want de Friezen hebben ook een naam hoog te houden als het om kinderfietsen gaat.


Veloretti: een Amsterdams fietsenmerk met betaalbare Urban e-bikes
De fietsen van Veloretti herken je aan hun tijdloze design. De filosofie van Veloretti is dan ook ‘forever forward’, het merk kijkt vooruit en streeft naar innovatie zonder af te wijken van hun "heritage". De Nederlandse oprichter Ferry Zonder biedt graag een herkenbare collectie aan, vol ‘evergreens’. Dat doet hij pas sinds 2013, want Veloretti is nog een jong merk. Wel eentje die ons continent al heeft veroverd. Veloretti-fietsen kom je tegen in elke uithoek. Ook typisch Veloretti: een uitstekende en doortastende klantenservice.


Cervélo: snelle racefietsen bekend uit onder meer de Tour de France
Elke Cervélo racefiets volgt een zeer aerodynamisch ontwerp, is lichtgewicht en altijd innovatief. Alles bij het Nederlands-Canadese merk staat in het teken van het maken van de snelste fiets ter wereld. Niet voor niets rijdt de professionele wielerploeg van Team Visma - Lease a Bike op Cervélo. 


Giant: topfietsen voor rondewinnaars
Dat je op een Giant de Ronde van Italië kunt winnen, bewees Tom Dumoulin in 2017. Sanitaire pauze onderweg of niet. Hoewel er een moderne fabriek in Lelystad staat, is Giant Taiwanees. Giant bouwt prima racefietsen en uitstekende elektrische stads- en toerfietsen. Een aanrader: haar e-mountainbikes.


Cube: mountainbikes en meer
Het Duitse Cube is goed beschouwd nog een jonkie. Het merk bestaat pas sinds 1993.Toch heeft het in die drie decennia naam gemaakt als mountainbike-merk. Sterke, stevige fietsen bouwen is Cube dus zeker toevertrouwd. Ze hebben van alles in hun aanbod: van e-bikes tot comfortabele stadsfietsen en van toerfietsen tot racefietsen.


Urban Arrow: de elektrische bakfiets voor de stad én daarbuiten
De elektrische bakfietsen van Urban Arrow hebben een doordacht ontwerp. Zo is de zitpositie van de kinderen in de bak lekker laag. Dit zorgt voor betere wegligging en wendbaarheid van de Urban Arrow. In de elektrische bakfiets van Urban Arrow - ‘the Family’ genaamd - passen drie kinderen die elk een driepuntsgordel hebben. Voor kleinere gezinnen bestaat ook de compactere ‘Shorty’, goed voor één kind of lekker veel spullen die jij wilt meenemen. Bij elke Urban Arrow staat veiligheid en rijervaring voorop. 


Kalkhoff: Duitse degelijkheid
Kalkhoff is van oorsprong Duits en bestaat langer dan een eeuw. Sinds een aantal jaar is Kalkhoff in Nederlandse handen en daarom zie je het merk steeds meer op onze fietspaden. Terecht overigens, want de bouwkwaliteit is subliem. Of zoals je dat zegt: Duitse degelijkheid. De fietsen worden immers nog altijd bij de oosterburen gemaakt. Kalkhoff heeft fietsen, voornamelijk e-bikes, in drie categorieën: Trekking, City en Allroad.


Sparta: de ‘uitvinder’ van de e-bike
Fietsmerk Sparta uit Apeldoorn opende zijn deuren al in 1917. Bak- en bromfietsen waren het toen, maar al snel ging het ook fietsen produceren. In 1985 kwam Sparta met de oervader van de e-bike: de SpartaMet. De hulpmotor werkte toen op benzine, nu natuurlijk op elektrokracht. Nog altijd is Sparta hét e-bike merk van het land. Er gaat geen fietstest voorbij of Sparta strijdt mee om de hoofdprijzen.


Voor welk fietsmerk kies ik?
Nederland is als fietsnatie enorm verwend als het om goede fietsmerken gaat. Kijk maar eens hoeveel bedrijven van eigen bodem in het bovenstaande lijstje van meest verkochte fietsmerken staan. En dit zijn nog maar de 10 best verkopende merken van het land. Ook met een fiets van Specialized, Canyon, Cannondale, Urban Arrow, Cowboy of van een ander A-merk maak je een prima keuze. Het is maar net waar je het accent legt. Is voor jou de prijs-kwaliteit het belangrijkst, een aantrekkelijk ontwerp, of toch die expertise of afwerking? Laat je overigens niet afschrikken door een fiets die iets duurder is. Als je de fiets binnen de fietsregeling van je baas rijdt, profiteer je van een flink fiscaal voordeel. Vaak betaal je een klein bedrag per maand en bovendien kun je je fiets na de looptijd van 36 maanden zeer voordelig overnemen.