Bye Buy. Hello lease.

Een fiets leasen als ZZP'er

Gazelle Ultimate Speed
Speed Pedelec €4199,-
Urban Arrow Family
Elektrische bakfiets €4390,-
Gazelle Ultimate C8+HMB
E-Bike €3299,-
Maandelijkse kosten
-
Je bespaart vs kopen
-
Bereken wat je bespaart

De voordelen van fietslease

Belastingvoordeel

Het maandelijkse leasebedrag is een bedrijfsuitgave die je van de jaarlijkse winst af mag trekken. Dit levert belastingvoordeel op. Een fiets leasen is daardoor goedkoper dan privé aanschaf.

Zorgeloos de weg op

Geen zorgen over onvoorziene kosten. Je fietsplan omvat verzekering, onderhoud en 24/7 pechhulp. We staan altijd voor je klaar.

Overname

Wil je doorfietsen na de leasetermijn? Geen probleem! Je neemt je leasefiets voor circa 15% voordelig over. Inclusief overname ben je tot wel 35% goedkoper uit dan privé kopen.

Aankoopbedrag

Bij leasen hoef je geen groot aankoopbedrag te betalen, maar betaal je slechts een klein bedrag per maand. Hierdoor hou je meer geld over om te investeren in andere zaken.

Registreer je nu

Alles wat je moet weten over het fietsplan

Zelfstandige

Het leasebedrag is aftrekbaar van je winst als je jezelf in winst uitkeert en niet in loon. De leasekosten zijn op te voeren als zakelijke kosten, waardoor je winstbelasting lager uitkomt.

Btw-aftrek

Het leasebedrag is een zakelijke uitgave. De maximale btw-aftrek voor de leasefiets bedraagt €749, - (€130, - btw) per 36 maanden. Dit moet worden gecorrigeerd (jaareinde) in de btw-afdracht.

Privé gebruik

Er is geen wettelijk minimum voor woon-werkverkeer. Het is mogelijk om de fiets alleen privé te gebruiken. Op de dagen dat je de fiets niet gebruikt voor woon-werkverkeer, kun je reiskosten uitbetalen.

Vaste bijtelling

De vaste bijtelling is 7% van de adviesverkoopprijs. Alle fietskilometers worden als privé beschouwd, daarom is de bijtelling altijd verplicht.

Aftrekposten

Je hebt geen recht op de kleinschalige investerings aftrek (KIA), milieu-investeringsaftrek (MIA) en de VAMIL omdat Lease a Bike een operational lease betreft.

Lease vs koop

Wanneer je een fiets privé koopt en tot bedrijfsvermogen rekent ben je verplicht 10% van je gefietste km zakelijk te fietsen. Bij operational lease heb je deze verplichting niet.

Woon-werkverkeer

Een leasefiets is te combineren met de lease / privé auto & OV-kaart.

Hoe het werkt

1

Meld je aan

Registreer in slechts vijf minuten. Na je registratie voeren wij een kredietcheck uit. Binnen 48 uur ontvang je van ons een reactie.

2

Contract

Je ontvangt jouw leasecontract per mail. Alles in orde? Teken je contract dan digitaal via DocuSign. Zonder enig papierwerk.

3

Stap op de fiets

Je bedrijf is toegevoegd op het platform. Je kan nu jouw droomfiets kiezen. Kies uit elk type en merk bij meer dan 1.100+ fietsenwinkels. Binnen 10 minuten fiets je naar buiten!

4

Administratie

Geen nood, wij hebben dit voor jou geregeld. Een real-time overzicht op ons digitaal platform geeft je alle benodigde informatie voor jouw administratie.

Kopen vs leasen

Urban Arrow Family
Elektrische bakfiets
Gazelle Ultimate C8+HMB
E-Bike
Gazelle Ultimate Speed
Speed Pedelec
Kopen
-
-
-
Leasen
-
-
-
-

Wat anderen zeggen

De verhalen van mensen die al leasen

Het hele proces was makkelijk te regelen. Het ging vlotjes en simpel. Het contact met lokale fietsendealer verliep ook goed.
Sandra Heijink
Wel de lusten, niet de lasten. Dit is voor mij het belangrijkst. Hiermee heb ik gekozen voor gemak. Ik vind het een fijne gedachte dat alles goed geregeld is.
Ine de Reus
Een dikke pluim voor de dealer, die heeft eigenlijk alles uit handen genomen. Het digitale is niet mijn sterkste kant. Desondanks ging het erg gemakkelijk.
Leo van Eeden

Bereken wat je kunt besparen

Fietsen is goed voor je gezondheid. Maar ook goed voor je portemonnee. Wist je dat een leasefiets tot wel 35% goedkoper is dan kopen. Je kunt de leasekosten opvoeren als zakelijke kosten waardoor je winstbelasting lager uit komt.

Kies een type fiets
Consumentenadviesprijs
Bruto maandloon
Service- en verzekeringspakket
Tot €100
Tot €150
Onbeperkt
Maandelijkse kosten
- 
Totale besparing
- 

Stap nu op je droomfiets

Ik heb nog een vraag
Neem contact met ons op
Ik wil mij registreren
Kom ik als ZZP'er ook in aanmerking voor de nieuwe leasefietsregeling?

Ja, ook als ZZP’er kun je gebruik maken van de nieuwe leasefietsregeling. Het maandelijkse leasebedrag zijn zakelijke kosten. Dit zorgt uiteindelijk voor een belastingvoordeel door de verlaging van de winst. De voordelen van leasen zit het voornamelijk in het feit dat de uitgaande geldstroom relatief klein is. De prijs van een gemiddelde e-bike ligt tegenwoordig al rond de €3000,-. Door leasing hoef je niet het gehele bedrag ineens te betalen, maar betaal je slechts een klein bedrag per maand. Dit zorgt ervoor dat je meer budget overhoudt om te investeren in andere zaken.

Heb ik naast mijn leasefiets nog recht op onbelaste kilometervergoeding?

De onbelaste kilometervergoeding kan uitgekeerd worden in combinatie met de leasefiets. Voor de afgelegde woon-werkkilometers met de leasefiets heb je géén recht op de onbelaste kilometervergoeding. Echter, voor de dagen en/of kilometers dat je met een alternatief vervoersmiddel (eigen auto, OV) reist mag je de kilometervergoeding wel blijven uitkeren. Belangrijk is dat je aannemelijk kan maken dat deze woon-werk kilometers niet met de leasefiets, maar met een ander vervoermiddel zijn afgelegd.

Kom ik als ZZP'er ook in aanmerking voor de nieuwe leasefietsregeling?

Het maandelijkse leasebedrag zijn zakelijke kosten. Dit zorgt uiteindelijk voor een belastingvoordeel door de verlaging van de winst. De voordelen van leasen zit het voornamelijk in het feit dat de uitgaande geldstroom relatief klein is. De prijs van een gemiddelde e-bike ligt tegenwoordig al rond de €3000,-. Door leasing hoef je niet het gehele bedrag ineens te betalen, maar betaal je slechts een klein bedrag per maand. Dit zorgt ervoor dat je meer budget overhoudt om te investeren in andere zaken.

Wat vergt het aan administratie?

Lease a Bike biedt een volledig digitaal en geautomatiseerd platform waarop alle relevante processen en partijen (ZZP’er en fietsenwinkel) samenkomen om zo het leasen van een fiets eenvoudig te laten verlopen. De papierwinkel is dus verleden tijd! Binnen twee dagen heb jij je droomfiets. Lease a Bike ondersteunt jou in dit proces.

Hoe haal ik uiteindelijk mijn fiets op?

Via het platform ontvang een unieke code. Met deze unieke code kan je naar één van onze bijna 1.100 aangesloten fietsendealers gaan. Zij zien dan precies welke fiets past binnen de voorwaarden die je hebt opgesteld.

Wachtwoord vergeten?

Ben je je wachtwoord vergeten? Dan kun je via de portal-login pagina op ‘wachtwoord vergeten’ klikken. Vul je e-mailadres in en je ontvangt via de mail een link om een nieuwe wachtwoord aan te maken.

Zijn er kosten gebonden aan het gebruik voor het platform?

Nee, er zijn geen kosten verbonden voor het gebruik van het Lease a Bike platform?

Hoe ziet de timeline er ongeveer uit?

Stap 1 is het aanvragen van een vrijblijvende kredietcheck. Zodra deze is goedgekeurd krijg je van ons de contracten toegestuurd. Na ondertekening wordt je bedrijf toegevoegd aan ons platform en ben je klant van Lease a Bike. Daarna krijg toegang tot ons platform en ontvangt een code om je fiets af te halen. Vervolgens kies je nieuwe fiets uit bij de dealer. Na het uitzoeken van je fiets wordt je leasecontract opgesteld. Tenslotte betaal je maandelijks de factuur van de leasemaatschappij en verwerkt dit in je eigen administratie.

Voor hoeveel maanden loopt het leasecontract?

Het leasecontract sluit je af voor 36 maanden.

Wat gebeurt er na 36 maanden met de fiets?

Na de standaard looptijd van het leasecontract van 36 maanden krijgt je de mogelijkheid om de fiets privé over te nemen voor circa 15% van de nieuwprijs. Geen interesse? Dan nemen wij de fiets kosteloos terug.

Stuur ons een bericht