Bye Buy. Hello lease.

Een fiets leasen als zzp'er

Gazelle Ultimate Speed
Speed Pedelec €4199,-
Urban Arrow Family
Elektrische bakfiets €4390,-
Gazelle Ultimate C8+HMB
E-Bike €3299,-
Gazelle Chamonix C8
Stadsfiets €999
Gazelle Grenoble C8 HMB
E-Bike €2999,-
Cervélo Caledonia Ultegra
Racefiets €3199
Kalkhoff Pro Endeavour 7B Advanced
E-Bike €4499
Maandelijkse kosten
-
Je bespaart vs kopen
-
Bereken wat je bespaart

De voordelen van fietslease

Besparing

Het maandelijkse leasebedrag is een bedrijfsuitgave die je van de jaarlijkse winst af mag trekken. Dit levert belastingvoordeel op. Met lease bespaar je minimaal 35% op de winkelprijs van de fiets.

Zorgeloos de weg op

Geen zorgen over onvoorziene kosten. Je fietsplan omvat verzekering, onderhoud en 24/7 pechhulp. We staan altijd voor je klaar.

Overname

Wil je doorfietsen na de leasetermijn? Geen probleem! Je neemt je leasefiets voor circa 15% voordelig over.

Kleine investering

Bij leasen hoef je geen groot aankoopbedrag te betalen, maar betaal je slechts een klein bedrag per maand. Hierdoor hou je meer geld over om te investeren in andere zaken.

Alles wat je moet weten over het fietsplan

Zakelijke kosten

Het leasebedrag is aftrekbaar van je winst als je jezelf in winst uitkeert en niet in loon. De leasekosten zijn op te voeren als zakelijke kosten, waardoor je winstbelasting lager uitkomt.

Btw-aftrek

Het leasebedrag is een zakelijke uitgave. De maximale btw-aftrek voor de leasefiets bedraagt €749, - (€130, - btw) per 36 maanden. Dit moet worden gecorrigeerd (jaareinde) in de btw-afdracht.

Privé gebruik

Er is geen wettelijk minimum voor woon-werkverkeer. Het is mogelijk om de fiets alleen privé te gebruiken. Op de dagen dat je de fiets niet gebruikt voor woon-werkverkeer, kun je reiskosten uitbetalen.

Vaste bijtelling

De vaste bijtelling is 7% van de adviesverkoopprijs. Alle fietskilometers worden als privé beschouwd, daarom is de bijtelling altijd verplicht.

Aftrekposten

Je hebt geen recht op de kleinschalige investerings aftrek (KIA), milieu-investeringsaftrek (MIA) en de VAMIL omdat Lease a Bike een operational lease betreft.

Kopen of leasen?

Wanneer je een fiets privé koopt en tot bedrijfsvermogen rekent ben je verplicht 10% van je gefietste km zakelijk te fietsen. Als je leaset heb je deze verplichting niet.

Woon-werkverkeer

Een leasefiets is te combineren met de lease / privé auto & OV-kaart.

Bereken wat je kunt besparen

Fietsen is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je portemonnee. Wist je dat je door een fiets te leasen minimaal 35% bespaart op de winkelprijs van de fiets. Je kunt de leasekosten opvoeren als zakelijke kosten waardoor je winstbelasting lager uitkomt.

Kies calculator
Kies een type fiets
Consumentenadviesprijs
Jaaromzet
Overige zakelijke kosten
Service- en verzekeringspakket
Tot €100
Tot €150
Onbeperkt
Oud netto maandinkomen
- -
Nieuw netto maandinkomen
- =
Maandelijkse netto kosten
- 
Incl. Service & verzekeringspakket

Totale besparing
- 
Ontvang je berekening

Wil je je berekening ontvangen per mail?

Super! We hebben jouw berekening opgestuurd.
Vul een geldig e-mailadres in
Versturen
Toon berekeningsoverzicht

Zonder een leasefiets
Met een leasefiets
Bruto inkomen
-
-
Overige zakelijke kosten
-
-
Jaarlijkse bijtelling
-
-
Jaarlijkse bruto leaseprijs
-
-
Incl. Service & verzekeringspakket
Arbeidsinkomen
-
-
Zelfstandigenaftrek
-
-
14% winst vrijstelling
-
-
Belastbaar Inkomen
-
-
Afdracht van belastingen
-
-
Jaarlijkse bijtelling (7% regeling)
-
-
Netto jaar inkomen
-
-
Netto maandinkomen
-
-
Door het belastingvoordeel zijn de maandelijkse netto kosten voor uw leasefiets slechts:
-
Incl. Service & verzekeringspakket
Totale besparing in vergelijking met een particuliere aankoop?
Zonder een leasefiets
Met een leasefiets
Fiets
-
-
Service- en verzekeringskosten
-
-
Geschatte aankoopprijs na 36 maanden
Fiets overnemen?
Nee
Ja
-
-
Totale kosten inclusief serviceverzekering
-
-
Totale besparing
-
-% in vergelijking met privé-aanschaf
Deze calculator is gebaseerd op de laatst gepubliceerde belastinginformatie van het Ministerie van Financiën. Als basis wordt het huidige inkomstenbelastingjaar gebruikt, Lease a Bike staat niet in voor toekomstige wijzigingen in het belastingstelsel. Daarnaast kunnen prijzen wijzigen zolang er nog geen leasecontract is afgesloten. Deze berekening is daardoor indicatief en kan afwijken van het uiteindelijke te betalen bedrag. Powered by Lease a Bike

Hoe het werkt

1

Meld je aan

Vul het aanmeldformulier in met je bedrijfsgegevens. Na je registratie doen wij nog een kredietcheck. Op werkdagen hoor je binnen 24 uur of de aanmelding is goedgekeurd.

2

Samenwerkingsvoorwaarde

Na goedkeuring van je aanmelding ontvang je onze samenwerkingsvoorwaarde waarmee je digitaal akkoord gaat. Ben je akkoord gegaan? Dan wordt je bedrijf toegevoegd aan ons platform.

3

Stap op de fiets

Je kan nu jouw droomfiets gaan uitzoeken bij de lokale fietsenwinkel! Hier wordt het leasecontract opgesteld en per mail naar je verstuurd. Alles in orde? Dan kan je het leasecontract digitaal ondertekenen en de fiets meenemen.

4

Administratie

Geen nood, wij hebben dit voor jou geregeld. Een real-time overzicht op ons digitaal platform geeft je alle benodigde informatie voor jouw administratie.


Informatiepakket zzp aanvragen?

Ontvang direct een compleet overzicht

verstuur

Keuze uit alle typen fietsen van ruim 200+ merken

Wat anderen zeggen

De verhalen van mensen die al leasen

Het hele proces was makkelijk te regelen. Het ging vlotjes en simpel. Het contact met lokale fietsendealer verliep ook goed.
Sandra Heijink
Wel de lusten, niet de lasten. Dit is voor mij het belangrijkst. Hiermee heb ik gekozen voor gemak. Ik vind het een fijne gedachte dat alles goed geregeld is.
Ine de Reus
Een dikke pluim voor de dealer, die heeft eigenlijk alles uit handen genomen. Het digitale is niet mijn sterkste kant. Desondanks ging het erg gemakkelijk.
Leo van Eeden

Stap nu op je droomfiets

Ik heb nog een vraag
Neem contact met ons op
Ik wil mij registreren
Kan ik als zelfstandig ondernemer ook een leasefietsregeling treffen?

Zeker! De leasefietsregeling is sinds kort ook fiscaal interessant voor zelfstandig ondernemers. Het maandelijkse leasebedrag is een zakelijke uitgave. Deze kosten en uitgaven zorgen voor een lagere winst. Dit levert dan weer een belastingvoordeel op.  

Neem de e-bike: de gemiddelde aankoopprijs ligt tegenwoordig rond de € 3.000. Met een leasefietsregeling betaal je dit bedrag verdeeld in maandbedragen. Zo is er meer ruimte voor andere investeringen.

Hoe zit het met de onbelaste kilometervergoeding?

Je kunt de onbelaste kilometervergoeding gemakkelijk combineren met de leasefiets. Dat werkt zo:

Voor woon-werkkilometers met de leasefiets is heb je geen recht op de onbelaste kilometervergoeding. Maar voor de kilometers die je aflegt met een ander vervoersmiddel – zoals een eigen auto of het ov – mag je de kilometervergoeding wél blijven uitkeren.

Voorbeeld:  
Stel, vóór het leasefietsplan ging je vijf dagen per week met de eigen auto naar het werk. Je ontving hier een kilometervergoeding over. Nu je een leasefiets hebt, ga je twee dagen per week op de fiets naar het werk en drie dagen met de eigen auto. Dat betekent dat je voor drie dagen per week kilometervergoeding mag blijven uitkeren.

Hoe werkt de 7%-bijtellingsregeling?

Eerst tel je 7% van de consumentenadviesprijs van de fiets op bij je inkomen. Daarna worden hier overige kosten op ingehouden.

Voorbeeld:            
Stel, de nieuwprijs van jouw gekozen fiets bedraagt € 2.500 en de jaarlijkse bijtelling € 175. Als je dit bedrag deelt door 12 (maanden), kom je uit op € 14,58 aan bijtelling per maand. Dit bedrag tel je op bij het bruto-inkomen. Dat betekent dat hier maandelijks ook belasting over wordt betaald. Als je dit dan weer doorrekent, komt die extra belasting neer op ongeveer € 5 per maand. 

Kom ik als zzp-er ook in aanmerking voor de nieuwe leasefietsregeling?

Zeker! Ook voor zzp-ers het interessant om een leasefiets aan te schaffen. Wil je meer weten? Klik hier voor meer informatie of stuur je vraag naar ons via het contactformulier.

Hoe regel ik de administratie?

Om je de hele rit te ondersteunen, hebben we een digitaal platform ontwikkeld waar je kosteloos gebruik van kunt maken. Hierin kun je alle processen regelen. Zo is ook de administratie een makkie: je kunt het meeste regelen met één druk op de knop. Natuurlijk staan wij altijd voor je klaar bij vragen over het platform, zodat jij zorgeloos de leasefietsregeling in kunt.

Waar kan ik mijn fiets ophalen?

Met 1.200 aangesloten fietsenwinkels is er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Je kunt terecht bij de lokale fietsenwinkel om de hoek, maar ook bij speciaalzaken in het hele land. Voor de aanschaf en voor onderhoud. Zo stap jij altijd en waar dan ook zorgeloos op de fiets. Check onze dealer locator voor alle aangesloten fietsenwinkels.

Hoe ziet het aanmeldingsproces eruit?

In slechts vijf minuten kun je je bedrijf registreren via onze website. Als wij je registratie hebben ontvangen, voeren we een kredietcheck uit. We koppelen de reactie op werkdagen binnen 24 uur aan je terug. Na goedkeuring ontvang je de voorwaarden, die digitaal ondertekend kunnen worden. Vervolgens krijg je toegang tot ons online platform, activeer je account en je ontvangt automatisch de Lease a Bike bestelcode om je fiets uit te zoeken bij de lokale fietsenwinkel.

Hoe lang loopt het leasecontract?

Het leasecontract loopt 36 maanden.

Wat gebeurt er na 36 maanden met de fiets?

Na 36 maanden krijg je de optie om de leasefiets van ons overnemen voor circa 15% van de aankoopprijs.

Stuur ons een bericht