Roetz e-bikes en stadsfietsen

Roetz
Roetzgeel

Lease jouw Roetz e-bike of stadsfiets

In fietsland Nederland danken we jaarlijks één miljoen fietsen af. Niet bij het Amsterdamse Roetz. Het merk hergebruikt fietsframes door er handmatig nieuwe designfietsen mee te bouwen. De retro-look is meteen verklaard. Roetz maakt drie typen vintage design fietsen: e-bikes waarvan je de accu niet ziet, stadsfietsen en zogenaamde ‘vigours’: wendbare en snelle fietsen voor wie haast heeft. Speciale aandacht verdient de Roetz Life. Dat is een e-bike, ook te rijden in de zakelijke lease, met een modulair en aanpasbaar ontwerp. Een onderdeel vervangen, toevoegen, laten repareren of upgraden is snel gedaan. Zo geniet je een leven lang van je circulaire fiets.

Roetz: circulaire fietsen sinds 2011

‘Van een oud fietsframe kun je makkelijk een nieuwe maken’: met dat idee start Tiemen ter Hoeven in 2011 met Roetz. Hij gelooft dat geen enkel product maar één levenscyclus heeft. Een fiets is geen lineair maar een circulair product, volgens Roetz. Hoewel een 100% circulaire fiets het ultieme doel is, bestaat een Roetz-fiets tegenwoordig al voor tot 40 procent uit circulaire onderdelen. Roetz zamelt oude fietsen in, reinigt de onderdelen en kijkt wat er nog bruikbaar is voor een tweede leven. Dat alles in de eigen sociale fabriek in Amsterdam: de meeste medewerkers hebben een afstand tot de arbeidsmarkt.

"Roetz fietsen bestaan voor 40% uit circulaire onderdelen"

Roetz Life Ebike
Roetz Ebike Hero

Een slimme e-bike van de zaak: de Roetz Life

De Roetz Life is een zeer bijzondere e-bike. De ontwerpers van Roetz hadden drie jaar nodig voor de creatie ervan. De Roetz Life is namelijk volledig modulair. Dat betekent dat je de onderdelen als puzzelstukjes uit elkaar kunt halen. Een versleten onderdeel kun je zo makkelijk vervangen, of upgraden. De Roetz Life moet veel langer meegaan dan een fiets die niet modulair is. Ander voordeel: je kunt de Roetz Life ook makkelijk laten ombouwen tot bijvoorbeeld een bakfiets of een speed pedelec. De Roetz Life is in 2023 uitgeroepen tot ‘fiets innovatie van het jaar’ op basis van zijn circulariteit, maar ook om zijn connectiviteit. Een slim monitoringssysteem vertelt precies wanneer de Roetz Life reparatie nodig heeft.

Kan ik zakelijk leasen?

Roetz

Populaire Roetz fietsen