Mountainbike leasen

Waarom een mountainbike?

Alles wat je moet weten over een mountainbike

Een mountainbike, ook wel bekend als terreinfiets, is ontworpen voor ruige omgevingen en adrenaline-pompende avonturen. Met zijn robuuste frame en geavanceerde ophangingssysteem biedt een mountainbike de ultieme veelzijdigheid om diverse terreinen te doorkruisen, van steile bergpaden tot modderige afdalingen, met optimale controle en grip. Mountainbikes stralen een avontuurlijke geest uit en zijn ideaal voor verkenningstochten en intense offroad-ritten.


Het stuur van een mountainbike zorgt voor stabiliteit, terwijl het ontwerp is geoptimaliseerd voor offroad-prestaties, waardoor je moeiteloos obstakels kunt overwinnen. Licht van gewicht en efficiënt, mountainbikes zijn je toegangsbewijs tot onontdekte trails en adembenemende landschappen. Of je nu solo de wildernis intrekt of met een groep avonturiers op pad gaat, de mountainbike opent deuren naar nieuwe hoogten en uitdagende terreinen.


Bekijk het lease aanbod mountainbikes

Trek Mountain Bike

Voordelen van een mountainbike

Ico Finger 2

Elk type mountainbike & merk

Keuze uit alle type mountainbikes van meer dan 100 merken bij ruim 1.500 lokaal aangesloten fietsenwinkels.

Ico Bikergreen

Duurzame keuze

Fietsen naar je werk is beter voor het milieu. Één fiets bespaart evenveel CO2 als drie keer vliegen naar Parijs.

Ico Happy Green 1

All-in leaseprijs

Onbezorgd onderweg. Je mountainbike is altijd inclusief onderhoud, verzekering en 24/7 pechhulp.

Ico Euro Green 3

Fiscaal voordeel

Een fiets leasen is 25% tot 80% goedkoper dan kopen, zonder kosten voor de werkgever en buiten de WKR.

Populaire mountainbikes

Kies hier één van de populairste modellen

Keuze uit alle typen fietsen van ruim 350+ merken

Vind je mountainbike

Cannondale Bike

Veelgestelde vragen mountainbikes

Wat is belangrijk bij een mountainbike?

Het belangrijkste aan een mountainbike is tenslotte het frame. Heb je een goede basis, dan kun je daarmee vooruit. Na het frame zijn de vork en banden van belang. Deze bepalen samen met het frame hoe de fiets rijdt, hoe eenvoudig je door de bocht komt en hoeveel grip je hebt.

Wat is mountainbiken eigenlijk?

Een mountainbike of terreinfiets (letterlijk bergfiets), ook wel MTB of ATB (all-terrain bicycle, Nederlands: allterrainbike) genoemd, is een fiets gemaakt om offroad te rijden, op onverharde wegen of paden. Dit wordt mountainbiken genoemd.

Wat maakt een mountainbike anders?

Mountainbikeframes hebben een korter bereik en een bovenbuis die is ontworpen om het stuur dichter bij de berijder te houden voor een betere handling . Hierdoor ontstaat een meer rechtopstaande, maar minder aerodynamische rijpositie.

Hoeveel bar moet er in een fietsband van een mountainbike zitten?

Voor mountainbikebanden ligt de aanbevolen druk vaak tussen 2,0 en 3,0 bar, afhankelijk van de breedte van de band en de terreincondities. Voor ruig terrein en betere grip kun je een lagere druk aanhouden, terwijl je voor gladde, verharde paden een hogere druk kunt gebruiken.