Elektrische fiets leasen

Waarom een elektrische fiets?

Alles wat je moet weten over de elektrische fietsen

De e-bike, een comfortabele fiets die je net wat verder brengt dan een stadsfiets en dus ideaal is om woon-werkverkeer mee af te leggen. Deze fiets geeft je altijd een duwtje in de rug, zelfs als je een hoge helling op fietst. De motor en accu zorgen ervoor dat de ondersteuning wordt opgewekt en overgebracht. Je hebt ze in variant met de accu in de bagagedrager of verstopt in het frame.Een sportieve uitvoering of toch liever eentje die het uiterlijk heeft van een gewone stadsfiets? Voor ieder wat wils! En wist je dat de e-bike ook de meest geleasede fiets van 2021 was? Hier lees je meer over in onze blogs.Bekijk het lease aanbod aan elektrische fietsen

Schermafbeelding 2024 02 22 Om 1304 36

Voordelen van een e-bike

Ico Finger 2

Elk type e-bike & merk

Keuze uit alle type e-bikes van meer dan 100 merken bij ruim 1.500 lokaal aangesloten fietsenwinkels.

Ico Bikergreen

Duurzame keuze

Fietsen naar je werk is beter voor het milieu. Één fiets bespaart evenveel CO2 als drie keer vliegen naar Parijs.

Ico Happy Green 1

All-in leaseprijs

Onbezorgd onderweg. Je e-bike is altijd inclusief onderhoud, verzekering en 24/7 pechhulp.

Ico Euro Green 2

Fiscaal voordeel

Een fiets leasen is 25% tot 80% goedkoper dan kopen, zonder kosten voor de werkgever en buiten de WKR.Populaire elektrische fietsen

Kies hier één van de populairste modellen

Keuze uit alle typen fietsen van ruim 350+ merken

Vind je elektrische fiets

Gazelle Ebike

Veelgestelde vragen elektrische fietsen

Hoe lang gaat een gemiddelde elektrische fiets mee?

Gemiddeld is de levensduur van een elektrische fiets tussen de 8 en 12 jaar. Gelukkig kun je de batterijduur van je elektrische fiets zelf bepalen. Bij goed onderhoud hebben bijna alle onderdelen een levensduur van 10 jaar.

Hoeveel km kan een motor van een elektrische fiets mee?

Een e-bike met een batterij van 200 watt haalt met flinke ondersteuning van de motor dus ongeveer 25 km. Maak je minder gebruik van de ondersteunende motor? Dan haal je 40 km. De geselecteerde ondersteuningsstand heeft ook impact op hoeveel km een accu van een elektrische fiets mee gaat.

Is 10.000 km veel voor een elektrische fiets?

Als de fiets goed gebruikt is en goed onderhouden, hoeft er bij 10.000 kilometer nog niets aan de hand te zijn. Als de fiets altijd buiten staat en nooit een beurtje krijgt, is het natuurlijk een ander verhaal.

Hoeveel bar moet er in een fietsband van een e-bike zitten?

Voor e-bikes wordt meestal een bandenspanning van 3,5 tot 4,5 bar aanbevolen. Voor bredere banden kan de druk iets lager zijn, terwijl smallere banden een hogere druk nodig hebben.

Hoe bepaal je de juiste framemaat van een elektrische fiets?

Bepaal de juiste framemaat voor je elektrische fiets door je binnenbeenlengte te meten en deze met 0,66 te vermenigvuldigen. Trek voor elektrische fietsen 2-4 cm af voor een comfortabele rijpositie. Test verschillende framematen, let op je comfort tijdens het fietsen, en pas zadel- en stuurpositie aan voor de beste pasvorm. Gebruik je binnenbeenlengte vermenigvuldigd met 0,66 als basis en pas deze aan voor elektrische fietsen.

Hoe kies je de juiste elektrische fiets voor jouw behoeften?

Bij het kiezen van de juiste elektrische fiets is het belangrijk om je rijstijl, gebruik, en behoeften te overwegen. Denk na over waar en hoe je de fiets gaat gebruiken - in de stad, voor lange afstanden of off-road? Kijk naar het type motor, het bereik van de batterij, en de frame stijl die het beste bij je past. Comfort en extra functies zoals versnellingen en verlichting zijn ook belangrijk. Stel een budget vast en zoek naar fietsen die binnen dat budget passen. Door deze factoren zorgvuldig te overwegen, kun je de elektrische fiets vinden die perfect past bij jouw levensstijl en behoeften.

Wat kost een elektrische fiets?

Elektrische fietsen variëren sterk in prijs, meestal tussen de € 1.500 en € 5.000. De kosten hangen af van factoren zoals merk, model, kwaliteit en extra functies. Lagere prijsklassen bieden eenvoudigere componenten, terwijl duurdere modellen betere batterijen, krachtigere motoren en geavanceerdere frames hebben. Het is belangrijk om je budget en behoeften te overwegen bij het kiezen van een elektrische fiets.