Filteren op categorie:
Alle
Nieuws
Cases
Cases

Fietsplan gemeente: zo startte Scherpenzeel haar regeling

De Gelderse gemeente Scherpenzeel startte in het voorjaar van 2020 met haar fietsregeling. Met behulp van Lease a Bike zette het al zeker tien ambtenaren op de leasefiets.

Meer lezen
Nieuws

De fiets van de zaak én auto van de zaak: ze kunnen écht samen

Sinds er per 2020 een gloednieuw fietsplan bestaat, lijken de regelingen van de fiets van de zaak en de auto van de zaak behoorlijk op elkaar. Sterker nog, de een vult de ander aan.

Meer lezen
Nieuws

Lease a Bike start samenwerking met nieuw initiatief van Food- en facilitiesgigant Aramark: Aramark Vitality Services in Nederland en Belgie

Nu het thuiswerken een structureel onderdeel wordt bij bedrijven zullen werkgevers nieuwe manieren vinden waarop medewerkers zichzelf moeten motiveren en hun gezondheid op peil moeten houden. Aramark en Lease a Bike vinden elkaar hierin als partner.

Meer lezen
16 September, 2021 Nieuws

Leasefiets verdringt langzaam maar zeker de auto

De fiets van de zaak is aan een gestage opmars bezig sinds de invoer van de leasefietsregeling in 2020. Opvallend is dat vooral werknemers met een zakelijke elektrische fiets de auto steeds vaker laten staan. Ruim 60% van die zakelijke e-bikes vervangt namelijk andere vervoersmiddelen, en dan vooral de auto (77%); die blijft meerdere dagen per week ongebruikt dankzij de fiets van de zaak. Dit alles blijkt uit een onderzoek onder ruim 1.500 leasefietsers van zakelijke fietsaanbieder Lease a Bike, in het kader van Fiets naar je Werk dag. De leasefiets zorgt dus voor vermindering van het aantal autokilometers en helpt bedrijven zo hun CO2-voetafdruk te verminderen.

Meer lezen
Cases

Fiets je fit met de fiets van de zaak: Würth kiest voor fietsregeling buiten woon-werkverkeer

Fietsen naar het werk. Voor de ruim 380 leaserijdende vertegenwoordigers van Würth Nederland B.V. is dat lastig. Toch zag de marktleider op het gebied van bevestigings- en montagematerialen voldoende redenen voor de uitrol van een fietsregeling.

Meer lezen
Nieuws

ABN AMRO Bank neemt mobiliteit onder de loep: fietsregeling als onderdeel van flexibeler mobiliteitsbeleid

Bij de ABN AMRO Bank gaan ze binnenkort weer naar kantoor. Toch zal het thuiswerken deels blijven. Daar hoort een flexibeler mobiliteitsbeleid bij. De bank werkt hard aan die transitie. Een van de eerste veranderingen is de introductie van een leasefietsregeling.

Meer lezen
Meer laden