6 January, 2021

De 5 mythes rondom de leasefiets

De leasefiets bestormt sinds 1 januari van dit jaar de zakelijke markt als vervanger van – of aanvulling op – de (lease)auto en het openbaar vervoer. Omdat de fiets van de zaak in de huidige vorm nieuw en onbekend is, bestaan er nog wat misverstanden. Hoog tijd voor opheldering.

Meer lezen
13 October, 2020

Fiscaliteit

Per 1 januari 2020 is de fiets van de zaak terug. Zo’n door je werkgever beschikbaar gestelde leasefiets heeft veel voordelen, want je rijdt hem al tegen 7 procent bijtelling. Maar hoe werkt dat nu precies? En met welke financiële zaken moet je nog meer rekening houden?

Meer lezen
19 May, 2020

Heinen & Hopman Engineering BV kiest voor de fietsregeling

Sinds begin dit jaar is er een gloednieuwe fietsregeling van kracht. Dankzij versimpelde en heldere regels wil de overheid werkend Nederland op de fiets krijgen. Bij Heinen & Hopman Engineering in Bunschoten-Spakenburg hebben ze dat begrepen. Binnenkort rijden daar meer dan honderd werknemers - bijna een kwart van het bedrijf – op een leasefiets via LEASE A BIKE. De leasefietsregeling kwam vlot tot stand dankzij een nauwe samenwerking van vier partijen.

Meer lezen
5 May, 2020

5 dingen die je misschien nog niet wist over de nieuwe fietsregeling

Meer lezen
30 July, 2020

Hoe kies ik mijn E-bike?

De elektrische fiets of e-bike is razend populair onder zakelijke fietsers. Want je trapt je fit en vitaal zonder flink te hoeven zweten. En voor grotere afstanden draai je je hand ook niet om. Maar hoe kies je nu de ideale e-bike uit? Een checklist.

Meer lezen
13 February, 2020

Fiets kopen vs. leasen

Een fiets leasen is goedkoper dan er eentje kopen. Dat klinkt gek, maar is het allerminst. De voordelen van het leasebedrijf – inkoopkracht, lage rente - zijn namelijk ook jouw voordelen. En heb je jarenlang op de fiets van de zaak gefietst, dan kun je je leasefiets tegen een zeer scherp bedrag overnemen. Dat zit zo.

Meer lezen
Meer laden