'De weg is lang, maar samen maken wij kilometers'

Onze doelstellingen

Ico Check

Planeet

Vanaf 2021 werken wij bij Lease a Bike volledig CO2 neutraal.

Ico Happy Green

Mensen

Wij investeren in de duurzaamheid van onze keten en onze medewerkers.

Ico Bikergreen

Samenleving

Emissievrije mobiliteits oplossingen mogelijk maken voor iedereen.

Onze missie


Heel werkend Nederland inspireren en activeren om op hun droomfiets te stappen. Zo dragen wij bij aan de gezondheid, het geluk en het welzijn van werkend Nederland. Kortom; een groene en gezonde aarde voor iedereen.


We zijn er voor elk bedrijf: van groot tot klein. Lease a Bike maakt fietsen mogelijk voor iedereen. Onze projecten zijn voor ons de perfecte fit. Daarom werken wij samen met anderen aan een steeds duurzame wereld voor iedereen. Help jij ons mee?


Img Womanenjoyride Medium

Onze aantallen

5000 bomen

In 2023 hebben wij met Trees for All ons eerste Lease a Bike bos geplant.

100 fietsen

Wij schenken ieder jaar 100 (e-)bikes aan NGO's om het fietsen te stimuleren.

Gift €13.235

In 2023 hebben wij een donatie gedaan van €13.235,- aan Stichting Leergeld.


Onze projecten

Trees for All

Lease a Bike maakt fietsen mogelijk voor iedereen, waar Trees for all bomen plant vóór en mét iedereen. Die partnership is dus een perfect fit. Daarom werken wij vanaf nu samen aan een meer duurzame wereld voor iedereen. Het is tijd om samen kilometers te maken. Daarom plant Lease a Bike voor iedere nieuwe, aangesloten berijder één boom, in samenwerking met Trees for all. Om de ontbossing tegen te gaan in Nederland en zoveel mogelijk ‘groen fietsgebied’ te herstellen en in Vietnam om onze ecologische footprint te verminderen.

Meer weten?
Projecten Fotos

"Per 2023 planten wij bomen voor projecten in Nederland en het buitenland."

Tworby

Voor ons is een fiets niet zomaar een vervoermiddel. Voor ons is een fiets een manier om te genieten van het leven en goed te doen. Waar je ook vandaan komt. Waar je ook naartoe gaat. Maar hoe maken we fietsen haalbaar voor iedereen? Het doel van Tworby is mensen zo lang mogelijk in beweging te houden met hun eigen fiets. Op deze manier zorgen wij voor verbetering van de zelfredzaamheid, vrijheid en vitaliteit. Sinds kort hebben wij ons aanbod uitgebreid met Tworby. Zo zijn wij er ook voor ouderen of mensen met een beperking.

Meer weten?
1

"Samen maken wij fietsen toegankelijk voor iedereen."

Stichting Leergeld

Samen willen we ervoor zorgen dat iedereen in Nederland op de fiets kan stappen! Als kind is een fiets onmisbaar. Je gaat naar school, naar je sportclub of naar vriendjes. Toch heeft niet ieder kind de financiële middelen voor een fiets. Dit is een goede match met onze missie en visie om heel Nederland op de fiets te krijgen. Lease a Bike maakt fietsen haalbaar voor iedereen en ook voor kinderen.

Meer weten?
Schermafbeelding 2022 10 13 Om 1405 06

Download ons statement vanuit BMS

Lees onze Quality & Environmental policy
Lees ons volledige CSR report