Waarmee kunnen wij helpen?

Alles over onderhoud, verzekering & pechhulp van jouw fiets van de zaak.

Vragen?

Bel direct met Lease a Bike

085-2089000.

Pech onderweg?

Neem contact op met de ANWB

0592-390471.

Service?

Maak een afspraak bij de lokale fietsenwinkel.

Schade en diefstal

Ga langs bij de lokale fietsenwinkel.

Maak hier je keuze

Leaseabike Seg Employer

1. Mijn werkgever is nog niet aangesloten

Tip je werkgever

Ico Seg Bikedealer

2. Ik mag een fiets leasen

Zo lease je een fiets via je werkgever

Leaseabike Seg Employees

3. Ik heb al een leasefiets

Informatie over onderhoud, verzekering & pechhulp

Ico Onderhoud
Onderhoud
Ico Verzekering
Schade & diefstal
Ico Overname
Overname
Ico Tips
Tips & Tricks

Wat als ik mijn fiets wil wegbrengen voor onderhoud?

Wanneer jouw fiets toe is aan een onderhoudsbeurt kan je contact opnemen met een Lease a Bike-fietsenwinkel. Telefonisch of per mail kan je een afspraak inplannen.

Belangrijk: geef altijd aan dat het om een leasefiets van Lease a Bike gaat en houd je contract-ID bij de hand. Je vindt jouw contract-ID in het platform onder 'contracten'.


Waar kan ik terecht voor onderhoud?

Voor onderhoud, reparaties en vervanging van banden kun je terecht bij één van de 1.700 aangesloten fietsenwinkels. Benieuwd bij welke fietsenwinkel bij jouw in de buurt je terecht kan? Klik hier voor de dealer locator.

Je kan bij elke Lease a Bike fietsenwinkel terecht, dit hoeft dus niet dezelfde fietsenwinkel te zijn als waar je de fiets hebt aangeschaft.


Worden alle kosten voor onderhoud vergoed?

Dat is afhankelijk van het type service- en onderhoudspakket die je hebt gekozen:

Je vindt jouw gekozen service- en onderhoudspakket in het platform onder 'contracten' > 'contractgegevens'.

Overschrijd je het jaarlijkse budget? Dan betaal je het bedrag boven je budget rechtstreeks aan de fietsenwinkel.


Welke kosten vallen onder het service- en onderhoudspakket?

Binnen de servicepakketten vallen reparaties, jaarlijks onderhoud en/of servicewerkzaamheden die zijn veroorzaakt door slijtage en die invloed hebben op de gebruiksveiligheid dan wel het goed functioneren van de leasefiets. De reparatie van schade valt niet onder onderhoud en wordt gedekt door de verzekering. Lees hierover meer onder ‘verzekering’.


Ik heb pech onderweg, wat nu?

Binnen elk service en verzekeringspakket is 24/7 pechhulp opgenomen. Wanneer je met pech onderweg komt te staan kan je onderstaand nummer bellen en wordt je verder geholpen. Geef duidelijk aan dat je een leasefiets van Lease a Bike hebt. Het pechhulp-team verleent repatriëring door heel Nederland. In de meeste gevallen word je fiets ter plekke gemaakt. Kan dat niet? Dan word je naar de dichtstbijzijnde fietsenwinkel gebracht.

Het telefoonnummer van het pechhulp-team is: 0592-390471.

Als gebruiker van de leasefiets moet je zo goed mogelijk proberen verlies of schade te voorkomen. Bewaar onder meer beide originele fietssleutels goed en laat de fiets niet onbeheerd achter. Dit is ook van belang om aanspraak te maken op de verzekering. Heeft je fiets toch wat schade opgelopen of is je fiets gestolen? Lees op deze pagina alle informatie.


Is mijn leasefiets verzekerd tegen diefstal?

Ja, alle fietsen zijn allrisk verzekerd. Heb je jouw fiets geleased voor 1 februari 2024? Dan is het eigen risico bij een fiets, e-bike, speed pedelec, of bakfiets €0,-. Bij een racefiets of mountainbike is het eigen risico 10% van het verzekerde bedrag, dit is de verkoopprijs van de fiets.

Heb je jouw fiets geleased vanaf 1 februari 2024? Dan is het eigen risico bij een stadsfiets en e-bike €0,-. Het eigen risico bij een (e-)bakfiets, speed-pedelec, (e-)racefiets en (e-)mountainbike 10% van het verzekerde bedrag wanneer de fiets niet voorzien is van een GPS tracker met recovery service. Is de fiets wel voorzien van een GPS tracker met recovery service, dan geldt er geen eigen risico.

Als je fiets wordt gestolen ontvang je een nieuwe, soortgelijke fiets van maximaal dezelfde prijs binnen het bestaande leasecontract. 


Mijn fiets is gestolen, wat moet ik doen?

Als je leasefiets is gestolen doe je eerst aangifte bij de politie. Het is belangrijk dat je beide originele sleutels in bezit hebt en belangrijk dat je het framenummer op laat nemen in het proces verbaal, het framenummer vind je in de afleverbevestiging in het Lease a Bike platform.

Nadat je aangifte hebt gedaan ga je naar jouw Lease a Bike-fietsenwinkel om samen het diefstal formulier in te vullen. De fietsenwinkel besteld ondertussen een nieuwe fiets. Je bestaande contract loopt gewoon door.


Mijn fiets is gestolen, heeft dit invloed op de overnameprijs na 36 maanden?

Ja, wanneer je fiets tussentijds wordt gestolen zal de overnameprijs wijzigen. Klik hier voor het overzicht van de overnameprijs indien je fiets gestolen is tijdens de looptijd van het leasecontract.


Heb ik recht op een leenfiets bij schade of diefstal?

Heb je een e-bike of een speed-pedelec? Dan heb je bij schade of diefstal recht op een leen e-bike voor maximaal 7 dagen, mits een leenfiets beschikbaar is bij de lokale fietsenwinkel.


Is mijn leasefiets verzekerd tegen schade?

Ja, jouw leasefiets is verzekerd tegen schade. Het eigen risico per schadegeval is €25,-. Het eigen risico betaal je rechtstreeks aan de fietsenwinkel.

Je bent niet verzekerd tegen schade die door normaal gebruik ontstaat. Hieronder valt slijtage of schade aan banden, bel, jasbeschermers, kabels, snelbinders of schade door krassen.


Mijn fiets heeft schade, wat moet ik doen?

Maak zo snel mogelijk een afspraak bij jouw Lease a Bike-fietsenwinkel om samen het schadeformulier in te vullen. Na goedkeuring zal de fietsenwinkel de schade zo snel mogelijk repareren.

Hoe werkt de overname van de fiets na 36 maanden?

Na 36 maanden kan je de fiets voor de op dat moment geldige waarde in het economisch verkeer (circa 20% van de aanschafprijs) overnemen. 3 maanden voor het einde van je contract ontvang je meer informatie over het vervolg. Het overname aanbod ontvang je 4 weken voor jouw contract afloopt. Als je ervoor kiest om je fiets over te nemen, betaal je de overnameprijs rechtstreeks aan Lease a Bike. 


Kan ik ervoor kiezen om de fiets niet over te nemen?

Ja, in dat geval lever je de fiets aan het einde van het leasecontract (kosteloos) in bij de fietsenwinkel.


Kan ik na de leaseperiode opnieuw een fiets leasen?

Absoluut! Nadat je leasecontract afgelopen is, bestel je met je bestelcode opnieuw een fiets bij één van de 1.500 aangesloten fietsenwinkels.


Wat gebeurt er als ik tijdens de looptijd van het leasecontract (36 maanden) uitdienst ga?

Een leasecontract ga je altijd aan voor 36 maanden. Het kan gebeuren dat je voortijdig uitdienst gaat, wanneer dat gebeurt zijn er een aantal opties:

  1. Je vindt een collega die het bestaande leasecontract wil overnemen
    Het contract loopt door en je hoeft de resterende leasetermijnen niet te betalen.
  2. Het contract wordt voortijdig beëindigd
    Als jij zelf besluit om uit dienst te gaan of jouw contract wordt niet verlengt dan zijn er twee mogelijkheden, namelijk A) de fiets overnemen + resterende leasetermijnen betalen of B) fiets niet overnemen+ de resterende leasetermijnen betalen. Deze opties zijn hieronder beschreven. De resterende leasetermijnen zijn zonder de kosten van het verzekering en service- en onderhoudspakket.


Zo zorg je goed voor je leasefiets

Je fiets tijdig naar de fietsenwinkel brengen voor onderhoud zorgt ervoor dat je langer plezier hebt van je fiets. We raden aan om na 3 maanden voor een nastelbeurt langs de fietsenwinkel te gaan en jaarlijks een onderhoudsbeurt te doen.


Pechhulp onderweg

Heb je pech onderweg? Bel dan direct met de pechhulp dienstverlening van ANWB. ANWB repareert in de meeste gevallen je fiets ter plekke. Wanneer dat niet gaat brengt ANWB je naar de dichtstbijzijnde fietsenwinkel.

Het telefoonnummer van het pechhulp-team is: 0592-390471.


Ik heb ter plekke voor mijn reparatie betaald, hoe declareer ik deze kosten? 

Service, dus ook pechhulp langs de weg zit bij de vaste leaseprijs inbegrepen. Als je fiets ter plekke is gerepareerd door de hulpdienst van de ANWB en je hier voor hebt betaald, kan je via dit formulier de gemaakte kosten declareren bij ons, mits je budget toereikend is.


Alles in één platform

Bij Lease a Bike regel je vrijwel al je zaken online. Op elk gewenst log je in op het platform en vind je alle informatie die je nodig hebt terug onder ‘contracten’: