De Ideale Fiets Van De Zaak Is Nooit Ver Weg
Terug naar het overzicht

De ideale fiets van de zaak is nooit ver weg

Nieuws
27 August 2020

Het gemak van een leasefiets dealer in de buurt

Met meer dan 1.500 aangesloten fietsendealers, kun je bij Lease a Bike altijd terecht bij een winkel bij je om de hoek. Handig voor het uitkiezen van je ideale leasefiets, maar ook voor het broodnodige onderhoud.

Als je privé een fiets of e-bike uitkiest, kun je bij elke fietsendealer binnenlopen. Bij een fiets van de zaak is dat niet zo. Je moet een fietsenwinkel kiezen die is aangesloten bij het dealernetwerk van de leasemaatschappij. En dan maar hopen dat ze jouw droomfiets hebben. Lease a Bike heeft het grootste dealernetwerk van Nederland. Met meer dan 1.500 aangesloten fietsendealers zit er altijd eentje – en vaak meerdere bij jou in de buurt. Op de handige dealerlocator op de website zie je meteen welke dat zijn. Je droomfiets is zo letterlijk nooit ver weg, want je kiest bij Lease a Bike uit de beste merken: Batavus, Giant, Stromer, Gazelle, Urban Arrow, Sparta en meer.

Onderhoud fiets van de zaak
Dat je terecht kunt bij de fietsen dealer om de hoek is een belangrijk pluspunt, zo blijkt uit recent onderzoek van GfK in opdracht van fietsmerk Gazelle. Circa 7 op de 10 fietsers zegt dat ze graag hun fiets van de zaak uitkiest bij een specialistische fietsenwinkel in de buurt. Dat is wel zo gemakkelijk. Consumenten geven aan dat ze bij de aankoop van een elektrische fiets of speed-pedelec zich graag goed willen laten adviseren en verschillende merken en modellen willen uitproberen. Bovendien heb je meteen een goed adres voor het periodieke onderhoud aan je leasefiets. Iets dat zakelijke fietsers belangrijk vinden, zo laat het onderzoek van GfK zien. De jaarlijkse onderhoudsbeurt wordt het meest genoemd als essentiële aanvullende dienst. Niet voor niets werkt Lease a Bike samen met lokale ondernemers en zit onderhoud, verzekering en 24/7 pechhulp altijd inbegrepen bij het leasecontract.

Het belang van service en onderhoud
Op de leasefiets of e-bike van de zaak trap je met gemak duizenden kilometers per jaar weg. Met zulke afstanden vraag je best wat van je fiets. Uit e-bike onderzoek dat verzekeraar Univé in 2018 liet uitvoeren, blijkt bijvoorbeeld dat 14 procent van de elektrische fietsers ooit te maken heeft gehad met storing in de elektronica en 12 procent met een kapotte accu. Ook nog eens een kwart liep tegen een lekke band op. De kans op ongemak is een stuk kleiner als de fiets op tijd zijn onderhoud krijgt. Daarnaast kijkt de expert bij een onderhoudsbeurt gelijk naar essentiële zaken als verlichting, bandenprofiel en remmen. En zeg nou eerlijk, op een goed onderhouden fiets, zit je comfortabeler. Alles werkt perfect, zonder vervelend gepiep of gekraak.

Je fiets van de zaak overnemen
Uit het eerder genoemde Gfk-onderzoek in opdracht van fietsmerk Gazelle, blijkt dat ruim 8 op de 10 zijn leasefiets wil overnemen aan het einde van de looptijd. Voor circa 20% van de aanschafwaarde van de fiets kan dat al. Een koopje dus, want je fiets is dan net zo oud als je leasecontract; 36 maanden. Wie zijn fiets in die tijd goed onderhouden heeft bij de dealer om de hoek, geniet nog jaren van een prachtexemplaar in privébezit.