Bye Buy. Hello lease.

Een fiets leasen als zzp'er

Veloretti Ace Two
Veloretti Ace Two
Urban E-Bike €3.299,-
Ua Klein
Urban Arrow Family
Elektrische bakfiets €5290,-
Cannondale Supersix Evo 1
Cannondale Supersix Evo 1
Racefiets €6.999,-
Img Ultimatespeedsaturnbluemat
Gazelle Ultimate Speed
Speed Pedelec €4199,-
Gazelle Van Stael Stadsfiets
Gazelle Van Stael
Stadsfiets €849,-
Cervelo Aspero 5 Gravel Bike
Cervelo Aspero 5
Gravelbike €3.299,-
Img Ultimatec8plushmbchampionred Min
Gazelle Ultimate C8+HMB
E-Bike €3299,-
Maandelijkse kosten
-
Je bespaart vs kopen
-
Bereken wat je bespaart

De fiets van de zaak voor zzp'ers

Besparing

Het maandelijkse leasebedrag voor je fiets van de zaak is een bedrijfsuitgave die je van de jaarlijkse winst af mag trekken. Dit levert belastingvoordeel op. Met lease bespaar je minimaal 25% op de winkelprijs van de fiets.

Zorgeloos de weg op

Geen zorgen over onvoorziene kosten. Je fietsplan omvat verzekering, onderhoud en 24/7 pechhulp. We staan altijd voor je klaar.

Overname

Wil je verder fietsen na de leasetermijn? Geen probleem! Je neemt je leasefiets voor circa 20% voordelig over.

Kleine investering

Bij zakelijke fiets lease hoef je geen groot aankoopbedrag te betalen, maar betaal je slechts een klein bedrag per maand. Hierdoor hou je meer geld over om te investeren in andere zaken.

Wat je wil weten over het fietsplan voor zelfstandig ondernemers

Zakelijke kosten

Het leasebedrag is aftrekbaar van je winst als je jezelf in winst uitkeert en niet in loon. De leasekosten zijn op te voeren als zakelijke kosten, waardoor je winstbelasting lager uitkomt.

Btw-aftrek

Het leasebedrag is een zakelijke uitgave. De maximale btw-aftrek voor de leasefiets bedraagt €749, - (€130, - btw) per 36 maanden. Dit moet worden gecorrigeerd (jaareinde) in de btw-afdracht.

Privé gebruik

Er is geen wettelijk minimum voor woon-werkverkeer. Het is mogelijk om de fiets alleen privé te gebruiken. Op de dagen dat je de fiets niet gebruikt voor woon-werkverkeer, kun je reiskosten uitbetalen.

Vaste bijtelling

De vaste bijtelling is 7% van de adviesverkoopprijs. Alle fietskilometers worden als privé beschouwd, daarom is de bijtelling altijd verplicht.

Aftrekposten

Je hebt geen recht op de kleinschalige investerings aftrek (KIA), milieu-investeringsaftrek (MIA) en de VAMIL omdat Lease a Bike een operational lease betreft.

Kopen of leasen?

Wanneer je een fiets privé koopt en tot bedrijfsvermogen rekent ben je verplicht 10% van je gefietste km zakelijk te fietsen. Als je leaset heb je deze verplichting niet.

Woon-werkverkeer

Een leasefiets is te combineren met de lease / privé auto & OV-kaart.

Power to the padel

Bereken wat je kunt besparen

Fietsen is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je portemonnee. Wist je dat je door een fiets te leasen minimaal 35% bespaart op de winkelprijs van de fiets. Je kunt de leasekosten opvoeren als zakelijke kosten waardoor je winstbelasting lager uitkomt.

Belangrijk: de maandelijkse netto kosten die je in de calculator ziet staan (in het blauw) geeft aan wat de leasefiets voor een zelfstandig ondernemer per maand kost, hierin is rekening gehouden met het belastingvoordeel (lagere winstbelasting). Ben je benieuwd naar de bruto maandkosten? Deze kan je inzien door onder de calculator te klikken op ‘toon berekeningsoverzicht’.

Kies calculator
Kies een type fiets
Consumentenadviesprijs
Jaaromzet
Overige zakelijke kosten
Service- en verzekeringspakket
Tot €100 / jaar
Tot €150 / jaar
Onbeperkt
Oud netto maandinkomen
- -
Nieuw netto maandinkomen
- =
Maandelijkse netto kosten
- 
Incl. Service & verzekeringspakket

Totale besparing
- 
Toon berekeningsoverzicht

Zonder een leasefiets
Met een leasefiets
Bruto inkomen
-
-
Overige zakelijke kosten
-
-
Jaarlijkse bijtelling
-
-
Jaarlijkse bruto leaseprijs
-
-
Incl. Service & verzekeringspakket
Arbeidsinkomen
-
-
Zelfstandigenaftrek
-
-
14% winst vrijstelling
-
-
Belastbaar Inkomen
-
-
Afdracht van belastingen
-
-
Jaarlijkse bijtelling (7% regeling)
-
-
Netto jaar inkomen
-
-
Netto maandinkomen
-
-
Door het belastingvoordeel zijn de maandelijkse netto kosten voor uw leasefiets slechts:
-
Incl. Service & verzekeringspakket
Totale besparing in vergelijking met een particuliere aankoop?
Zonder een leasefiets
Met een leasefiets
Fiets (36 maanden keer netto kosten)
-
-
Service- en verzekeringskosten
-
Inbegrepen
Geschatte aankoopprijs na 36 maanden
Fiets overnemen?
Nee
Ja
-
-
Totale kosten inclusief service & verzekering
-
-
Totale besparing
-
-% in vergelijking met privé-aanschaf
Ontvang je berekening

Wil je je berekening ontvangen per mail?

Super! We hebben jouw berekening opgestuurd.
Vul een geldig e-mailadres in
Versturen
Deze calculator is gebaseerd op de laatst gepubliceerde belastinginformatie van het Ministerie van Financiën. Als basis wordt het huidige inkomstenbelastingjaar gebruikt, Lease a Bike staat niet in voor toekomstige wijzigingen in het belastingstelsel. Daarnaast kunnen prijzen wijzigen zolang er nog geen leasecontract is afgesloten. Deze berekening is daardoor indicatief en kan afwijken van het uiteindelijke te betalen bedrag. Powered by Lease a Bike

Informatiepakket zzp aanvragen?

Ontvang direct een compleet overzicht over zakelijke fietslease voor zelfstandige ondernemers

verstuur
Notify Employer Image

Compressed Test Medium

Hoe werkt fietslease voor een zelfstandige?

1

Meld je aan

Vul het aanmeldformulier in met je bedrijfsgegevens. Na je registratie doen wij nog een kredietcheck. Op werkdagen hoor je binnen 24 uur of de aanmelding is goedgekeurd.

2

Samenwerkingsvoorwaarden

Na goedkeuring van je aanmelding ontvang je onze samenwerkingsvoorwaarden waarmee je digitaal akkoord gaat. Ben je akkoord gegaan? Dan wordt je bedrijf toegevoegd aan ons platform.

3

Stap op de fiets

Je kan nu jouw droomfiets gaan uitzoeken bij de lokale fietsenwinkel! Hier wordt het leasecontract opgesteld en per mail naar je verstuurd. Alles in orde? Dan kan je het leasecontract digitaal ondertekenen en de fiets meenemen.

4

Administratie

Geen nood, wij hebben dit voor jou geregeld. Een real-time overzicht op ons digitaal platform geeft je alle benodigde informatie voor jouw administratie.

Meld je aan

Welke fiets van de zaak neem jij?

Keuze uit alle typen fietsen van ruim 350+ merken

Gazelle Logo
Cortina Goodrides
Urban Arrow Logo A Black Yxjfmtqznxg2mzhfzf8xx3buz18vx2fzc2v0l19wdwjsawmvdxjiyw4tyxjyb3c 21af23d2
Veloretti Logo 1080 X 540 Px
Logo
Cervelo Logo Black
Giant Bicycles
Kh Logo Combo 3mm Schwarz Rz 002
Batavus
2560px 2018 Trek Logo Word Mark Wiki Svg
Cowboy

Wil je het hele leasefiets aanbod zien?

find bike

Vind je droomfiets

find dream bike

Wat vinden andere zzp'ers?

Testimonial Size testimonial orange
Het hele proces was makkelijk te regelen. Het ging vlotjes en simpel. Het contact met lokale fietsendealer verliep ook goed.
Sandra Heijink
Img Womaneheavy testimonial orange
Wel de lusten, niet de lasten. Dit is voor mij het belangrijkst. Hiermee heb ik gekozen voor gemak. Ik vind het een fijne gedachte dat alles goed geregeld is.
Ine de Reus
Img Blackbike testimonial orange
Een dikke pluim voor de dealer, die heeft eigenlijk alles uit handen genomen. Het digitale is niet mijn sterkste kant. Desondanks ging het erg gemakkelijk.
Leo van Eeden
Group 33

Stap nu op je droomfiets

Ik heb nog een vraag
Neem contact met ons op
Ik wil mij registreren
Kan ik als zelfstandig ondernemer ook een leasefietsregeling treffen?

Zeker! De leasefietsregeling is sinds kort ook fiscaal interessant voor zelfstandig ondernemers. Het maandelijkse leasebedrag is een zakelijke uitgave. Deze kosten en uitgaven zorgen voor een lagere winst. Dit levert dan weer een belastingvoordeel op.  

Neem de e-bike: de gemiddelde aankoopprijs ligt tegenwoordig rond de € 3.000. Met een leasefietsregeling betaal je dit bedrag verdeeld in maandbedragen. Zo is er meer ruimte voor andere investeringen.

Hoe zit het met de onbelaste kilometervergoeding?

Je kunt de onbelaste kilometervergoeding gemakkelijk combineren met de leasefiets. Dat werkt zo:

Voor woon-werkkilometers met de leasefiets is heb je geen recht op de onbelaste kilometervergoeding. Maar voor de kilometers die je aflegt met een ander vervoersmiddel – zoals een eigen auto of het ov – mag je de kilometervergoeding wél blijven uitkeren.

Voorbeeld:  
Stel, vóór het leasefietsplan ging je vijf dagen per week met de eigen auto naar het werk. Je ontving hier een kilometervergoeding over. Nu je een leasefiets hebt, ga je twee dagen per week op de fiets naar het werk en drie dagen met de eigen auto. Dat betekent dat je voor drie dagen per week kilometervergoeding mag blijven uitkeren.

Hoe werkt de 7%-bijtellingsregeling?

Eerst tel je 7% van de consumentenadviesprijs van de fiets op bij je inkomen. Daarna worden hier overige kosten op ingehouden.

Voorbeeld:            
Stel, de nieuwprijs van jouw gekozen fiets bedraagt € 2.500 en de jaarlijkse bijtelling € 175. Als je dit bedrag deelt door 12 (maanden), kom je uit op € 14,58 aan bijtelling per maand. Dit bedrag tel je op bij het bruto-inkomen. Dat betekent dat hier maandelijks ook belasting over wordt betaald. Als je dit dan weer doorrekent, komt die extra belasting neer op ongeveer € 5 per maand. 

Kan ik als DGA ook een fiets leasen?

Ja, als directeur groot aandeelhouder mag je wettelijk gezien ook gebruikmaken van de zakelijke leasefietsregeling. Het aanmeldproces werkt hetzelfde als voor een zelfstandige en een werkgever. Via deze link kan je je gemakkelijk en kosteloos aanmelden met een eigen entiteit. Het maandelijkse leasebedrag kan verrekend worden met een eventueel salaris of opgenomen worden als zakelijke uitgave. Het voordeel hiervan is dat er minder belasting wordt betaald over het loon of de winst. 

Waarom als zzp’er de fiets zakelijk leasen i.p.v. zakelijk aankopen?

Als zzp’er heb je inderdaad ook de mogelijkheid om een fiets op je zaak aan te kopen. In het geval van een zakelijke aankoop wordt de fiets tot bedrijfsvermogen gerekend en staat het op de balans (vanaf €450 aanschafwaarde). Het fiscale voordeel van kopen vs. leasen is in de meeste gevallen om het even. Om de volgende redenen kiezen zzp’ers voor het zakelijk leasen van een fiets i.p.v. zakelijk aankopen:


 • Verzekering, onderhoud en 24/7 pechhulp zijn inbegrepen
 • Geen verplichte 10% km-registratie zoals bij een zakelijke koop en dus geen administratie aangezien je bij leasen 7% bijtelling betaalt voor het privé gebruik
 • Je betaalt in termijnen, je hoeft dus geen grote investering te doen
 • Bij leasen heb je vrijheid om na 3 jaar de fiets voordelig over te nemen, te stoppen en/of over te stappen naar een nieuwe type of merk fiets


Kom ik als zzp-er ook in aanmerking voor de nieuwe leasefietsregeling?

Zeker! Ook voor zzp-ers het interessant om een leasefiets aan te schaffen. Wil je meer weten? Klik hier voor meer informatie of stuur je vraag naar ons via het contactformulier.

Hoe regel ik de administratie?

Om je de hele rit te ondersteunen, hebben we een digitaal platform ontwikkeld waar je kosteloos gebruik van kunt maken. Hierin kun je alle processen regelen. Zo is ook de administratie een makkie: je kunt het meeste regelen met één druk op de knop. Natuurlijk staan wij altijd voor je klaar bij vragen over het platform, zodat jij zorgeloos de leasefietsregeling in kunt.

Hoe ziet het aanmeldingsproces eruit?

In slechts vijf minuten kun je je bedrijf registreren via onze website. Als wij je registratie hebben ontvangen, voeren we een kredietcheck uit. We koppelen de reactie op werkdagen binnen 24 uur aan je terug. Na goedkeuring ontvang je de voorwaarden, die digitaal ondertekend kunnen worden. Vervolgens krijg je toegang tot ons online platform, activeer je account en je ontvangt automatisch de Lease a Bike bestelcode om je fiets uit te zoeken bij de lokale fietsenwinkel.

Hoe lang loopt het leasecontract?

Het leasecontract loopt 36 maanden.

Hoe werkt de overname van de fiets na 36 maanden?

Na 36 maanden kan je de fiets voor de op dat moment geldige waarde in het economisch verkeer (circa 20% van de aanschafprijs) overnemen. 3 maanden voor het einde van je contract ontvang je meer informatie over het vervolg. Het overname aanbod ontvang je 6 weken voor jouw contract afloopt. Als je ervoor kiest om je fiets over te nemen, betaal je de overnameprijs rechtstreeks aan Lease a Bike. 


Wil je de fiets toch liever terugbrengen? Geen probleem. We nemen je fiets dan kosteloos terug. Geen kleine lettertjes, geen gedoe!

Mijn fiets is gestolen, wat nu?

Wat vervelend! Helaas kan dit gebeuren. Als je fiets is gestolen, doe je eerst aangifte bij de politie. Het is daarbij van belang dat je beide originele sleutels in je bezit hebt en belangrijk dat je het framenummer laat opnemen in het proces verbaal. Dit nummer kun je vinden via ons platform.

Na de aangifte ga je naar jouw Lease a Bike-fietsenwinkel om samen een diefstal formulier in te vullen. Dit is een digitaal formulier die de fietsenwinkel zelf in het platform kan vinden. De fietsenwinkel vraagt dan een nieuwe fiets voor je aan. En in de tussentijd krijg je – zo snel mogelijk – een vergelijkbare leenfiets mee, voor maximaal zeven dagen. Je contract loopt gewoon door. Bij diefstal is er geen eigen risico, behalve voor een racefiets en mountainbike. Voor deze fietsen bedraagt het eigen risico bij diefstal 10% van de nieuwwaarde. 

Heb je een speed pedelec leasefiets? Dan is het noodzakelijk dat op het procesverbaal wordt aangeven dat het een speed pedelec voertuig betreft. Daarbij is het verplicht om het kenteken erbij te vermelden.

Ik heb schade gereden aan mijn fiets, wat nu?

Als je ontdekt dat je schade hebt aan je fiets, maak je zo snel mogelijk een afspraak bij jouw Lease a Bike-fietsenwinkel om samen een schadeformulier in te vullen. Dit is een digitaal formulier die de fietsenwinkel zelf in het platform kan vinden. Na goedkeuring zal de fietsenwinkel de schade ter plekke te repareren. Als dat niet lukt, krijg je een vergelijkbare leenfiets mee, voor maximaal zeven dagen. Je contract loopt gewoon door. Voor elk schadegeval geldt een eigen risico van € 25, behalve voor een racefiets en mountainbike. Voor deze fietsen bedraagt het eigen risico € 50 per schadegeval.

Ik heb schade door toedoen van iemand anders, wat nu?

Als je betrokken bent geweest bij een ongeval en er sprake is van een wederpartij/derde partij, kun je de letselschadehulp van DAS inschakelen. Zij kunnen namens jou de verzekeraar van de veroorzaker aansprakelijk stellen en de materiële en immateriële schade vorderen. 


Check Das letselschade voor meer informatie, of neem contact op met de letselschadehulp van DAS:

 • T:     020-6517215
 • E:     schadeverhalen@das.nl

Goed om te weten is dat zij werken op basis van no cure no pay. Dit houdt in dat zij de kosten verhalen op de verzekeraar van de veroorzaker. Jij loopt dus geen financieel risico. 

Tip: ben je betrokken geraakt bij een ongeval? Maak dan foto’s van de situatie en noteer de contactgegevens van de andere partij(en). 

Ik heb pech onderweg, wat nu?

Binnen elk service en verzekeringspakket is 24/7 repatrieringsservice opgenomen. Wanneer je met pech onderweg komt te staan kan je onderstaand nummer bellen en wordt je verder geholpen. Geef duidelijk aan dat je een leasefiets van Lease a Bike hebt. Het pechhulp-team verleent repatriëring door heel Nederland en België. Vanaf de plek waar je gestrand bent naar je lokale Lease a Bike-fietsenwinkel. Mocht de fietsenwinkel op dat moment niet open zijn, dan wordt je naar huis gebracht.

Het telefoonnummer van het pechhulp-team is: 0592-390471.

Als ik mijn fiets bij fietsenwinkel X heb geleased, ben ik dan verplicht om bij diezelfde fietsenwinkel service en onderhoud uit te laten voeren?

Nee, dat hoeft niet. Je kan bij elke Lease a Bike fietsenwinkel terecht voor service en onderhoud.


Aan de hand van het framenummer van jouw fiets kan de medewerker van de fietsenwinkel de kosten voor de onderhoudsbeurt direct verrekenen met jouw jaarlijks budget.

Ik wil mijn fiets voor onderhoud brengen, wat nu?

Wanneer jouw fiets toe is aan een onderhoudsbeurt kun je contact opnemen met een Lease a Bike fietsenwinkel. Telefonisch of per mail kun je een afspraak inplannen wanneer het jou schikt om langs te komen. Er zijn ook een aantal fietsenwinkels die de mogelijkheid bieden om online een onderhoudsbeurt in te plannen.

Belangrijk: geef duidelijk aan dat het een leasefiets via Lease a Bike betreft en hou het contract-ID en framenummer van jouw fiets bij de hand.

 • Het contract-ID kun je terug vinden in de mailings vanuit support@mobility-services.bike of in jouw eigen omgeving in het platform. Nadat je bent ingelogd, klik je op contracten om het contract te openen. Vervolgens zie je het contractnummer bovenaan staan.
 • Het framenummer vind je onder contactgegevens, net zoals de andere gegevens van jouw fiets, evt. accessoires en het door jou gekozen Service en Verzekeringspakket.


Welke servicepakketten zijn er en wat is het verschil?
 • Basispakket: beschikt over een budget van €100,- (incl. btw) per jaar wat je kan besteden aan service en onderhoud.
 • Standaardpakket: beschikt over een budget van €150,- (incl. btw) per jaar wat je kan besteden aan service en onderhoud.
 • Premiumpakket: alles wordt vergoed, er zijn dus géén risico’s (alleen beschikbaar voor e-bikes)
 • Speed pedelec-pakket: beschikt over een budget van €300,- (incl. btw) per jaar vergoed (inclusief WA-verzekering)

*Alle servicepakketten zijn voorzien van een All-risk verzekering op schade en diefstal. En 24/7 repatrieringsservice.


Tip: In de calculator vind je onder ‘’vergelijk de servicepakketten’’, een uitgebreid overzicht met de inhoud van de verschillende servicepakketten.


Wat valt er binnen service en onderhoud?

Binnen de servicepakketten vallen reparaties, jaarlijks onderhoud en/of servicewerkzaamheden die zijn veroorzaakt door slijtage en die invloed hebben op de gebruiksveiligheid dan wel het goed functioneren van de leasefiets. 


Tip: In de calculator vind je onder ‘’vergelijk de servicepakketten’’, een uitgebreid overzicht met de inhoud van de verschillende servicepakketten.Ik heb ter plekke voor mijn reparatie betaald, hoe declareer ik deze kosten?

Service, dus ook pechhulp langs de weg zit bij de vaste leaseprijs inbegrepen. Als je fiets ter plekke is gerepareerd door de hulpdienst van de ANWB en je hier voor hebt betaald, kan je via dit formulier de gemaakte kosten declareren bij ons, mits je budget toereikend is.

Waar kan ik mijn fiets ophalen?

Met 1.500 aangesloten fietsenwinkels is er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Je kunt terecht bij de lokale fietsenwinkel om de hoek, maar ook bij speciaalzaken in het hele land. Voor de aanschaf en voor onderhoud. Zo stap jij altijd en waar dan ook zorgeloos op de fiets. Check onze dealer locator voor alle aangesloten fietsenwinkels.

Stuur ons een bericht