Jonny Kennaugh Npotzvglyw0 Unsplash Medium
Terug naar het overzicht

Voor een klein bedrag per maand een gloednieuwe sportfiets

Nieuws
16 August 2021
1 Minuten

Jeffrey de Heer is Manager Solution Advisors Multi Vendor bij SoftwareONE. Sinds zijn bedrijf de fietsregeling van Lease a Bike introduceerde, stapt hij met regelmaat op de sportieve tweewieler.

Jeffrey de Heer noemt zichzelf een ‘functionele fietser’. Een doelloos rondje als tijdsverdrijf is er niet bij. “Ik vind fietsen fijn, maar wel ergens naar toe.” Naar de zaak bijvoorbeeld, want het thuiswerken wisselt hij inmiddels af met twee ouderwetse kantoordagen. Dan heeft hij gelijk best wat kilometers in de benen, want De Heer woont in Zaandam en werkt in Amsterdam. Hij fietst ook regelmatig naar de hoofdstad voor sociale afspraken. “Voorheen ging ik dan met het openbaar vervoer, maar dat zie ik voorlopig niet zitten. Afstand houden is immers lastig.”

Snel op de fiets
Op het moment dat zijn werkgever, SoftwareONE, de fietsregeling op het intranet aankondigde, was De Heer meteen geïnteresseerd. “Een paar duizend euro uitgeven aan een fiets vind ik normaal te veel. Dankzij het belastingvoordeel en de leaseconstructie, ben ik nu slechts een klein bedrag per maand kwijt. Dat trok mij over de streep.” Het aanmelden bleek simpel. “Na het invullen van mijn gegevens, volgde een goedkeuring van de HR-afdeling. Met de code die ik in mijn mailbox kreeg, kon ik gelijk naar de fietsenwinkel.” De fiets die De Heer wilde was op voorraad, dus hij fietste er gelijk op weg.

Duidelijke wensen
De Heer wist heel duidelijk welk type fiets hij wilde hebben. “De fiets moest comfortabel zijn, ik wilde er midden- tot lange afstanden mee kunnen afleggen én mijn kinderen moesten achterop kunnen.” Hij vond zijn ideale fiets in de Cannondale Tesoro; een combinatie tussen een stads- en een sportfiets. Een ‘functioneel fietser’ of niet, voor 40 kilometer per dag draait De Heer zijn hand niet meer om. “In het begin was het soms nog zwoegen, maar nu gaat het fietsen van langere afstanden gemakkelijk.”

Een leasefietsregeling voor jouw bedrijf

Ben jij benieuwd of de leasefietsregeling ook past binnen jouw bedrijf? Neem contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag verder.

 

Klik hier