Fiets lease via je werkgever

Bespaar minimaal 25% ten opzichte van kopen.

Gazelle Ultimate C8+HMB
E-Bike €3299,-
Gazelle Ultimate Speed
Speed Pedelec €4199,-
Urban Arrow Family
Elektrische bakfiets €5290,-
Gazelle Chamonix C8
Stadsfiets €999,-
Gazelle Grenoble C8 HMB
E-Bike €2999,-
Cervélo Caledonia Ultegra
Racefiets €3199
Kalkhoff Pro Endeavour 7B Advanced
E-Bike €4499
Maandelijkse kosten
-
Je bespaart vs kopen
-
Bereken wat je bespaart

Voordelen van zakelijke fietslease voor de werknemer

Geen hoge aanschafkosten

Je betaalt een vast maandelijks bedrag inclusief service, onderhoud en verzekering.

Fiscaal voordeel

Omdat je de kosten mag aftrekken van je brutoloon, behaal je een fiscaal voordeel tot wel 35% ten opzichte van aankoop.

7% bijtelling

De fiets mag zowel onbeperkt zakelijk als privé gebruikt worden. Dat wordt gezien als loon in natura en daar betaal je 7% bijtelling over.

Altijd in de buurt

Er zijn 1.500 fietsenwinkels bij ons aangesloten. Jij kan altijd jouw fiets bij jou in de buurt uitzoeken.

Goedkoop overnemen

Na de leaseperiode mag jij de fiets voor circa 15% van de nieuwkoopprijs overnemen

Goed voor de gezondheid

Elke dag op de fiets naar je werk betekent dat jij automatisch een goede portie beweging krijgt. Hierdoor voel je je fitter en gezond.

Nooit meer in de file

Vermijd drukte en files door op je fiets te stappen. Zo kan jij gaan en staan wanneer je wilt: altijd weer op tijd thuis!

Hoe werkt het fietsplan voor werknemers?

1

Overtuig je werkgever

Wil je een leasefiets? Vraag meer informatie aan via het contactformulier en overtuig je werkgever. Goed om te weten: een fietsplan via Lease a Bike is 100% gratis voor je werkgever. Beter wordt het niet!

2

Meld je aan

Is jouw werkgever overtuigd, dan zit jij binnen 1 week op je nieuwe fiets. Zodra de contracten getekend zijn, ontvang je een aanmeldlink van je werkgever om je te registreren.

3

Stap op je droomfiets

Kies uit elk type fiets van ruim 200+ merken. Zoek je naar kwaliteit, snelheid of een veelzijdige fiets? Van E-bike tot bakfiets, van racefiets tot speed-pedelec. Een stadsfiets kan natuurlijk ook. Wij zetten je op de fiets van je dromen.

4

Krijg de fiets in je bezit

Je gaat een leasecontract aan met je werkgever van 36 maanden. Hierna is het mogelijk je fiets over te nemen. Je betaalt dan circa 15% van de aankoopprijs. Dit is al inbegrepen in het voordeel van 35% t.o.v. kopen.

Bereken wat je kunt besparen

Wil je zelf weten hoeveel je kunt besparen? Bereken het zelf uit hiernaast. Behoefte aan een uitgebreide berekening met meer tekst en uitleg? Klik rechts bovenin op het icoon calculator.

Fietsen is goed voor je gezondheid. Maar ook goed voor je portemonnee. Wist je dat een leasefiets 25% - 80% goedkoper is dan kopen, omdat de prijs van de fiets wordt ingehouden op jouw brutoloon. Je exacte voordeel is afhankelijk van een eventuele bijdrage van je werkgever.

Kies een type fiets
Consumentenadviesprijs
Bruto maandloon
Service- en verzekeringspakket
Tot €100 / jaar
Tot €150 / jaar
Onbeperkt
Maandelijkse kosten
- 
Totale besparing
- 

Informatiepakket werknemer

Ontvang direct meer informatie

Ontvang direct meer informatie en overtuig jouw werkgever

verstuur

Vind je droomfiets

Wil je het leasefiets aanbod zien?

Wat anderen zeggen

De verhalen van werknemers die al kozen voor een fiets van de zaak

Het fijne aan de fietsregeling is dat het je ideale fiets dichterbij brengt. Je kunt hem gebruiken voor woon-werkverkeer, maar ook privé. Ik ben echt fitter geworden sinds ik een goede fiets heb
ABN-AMRO Bank
Meer lezen
Top service, top fiets, perfect geregeld. Via Lease a Bike leasen we nu een Urban Arrow bakfiets. Het comfort van leasen met verzekering en onderhoud direct geregeld fietst toch extra prettig!
Martin Marijnissen - Pon Power & Propulsion Solutions
Een vlotte afhandeling zowel op de bedrijfspagina van Lease a Bike als bij de aangesloten fietswinkel. Het aanmelden en de goedkeuring was in één dag geregeld. De volgende dag reed ik al met mijn nieuwe e-bike de winkel uit!
Willem - Regionale Belasting Groep
De keuze voor de lease bakfiets was snel gemaakt toen bleek dat de leasefiets naast de leaseauto mogelijk is. De leaseregeling biedt een goede fiets, voor een goede prijs die goed onderhouden wordt. Het is gegarandeerd een goede deal! Ik raad het iedereen aan. Zeker in regio Amsterdam, daar is de elektrische fiets hét vervoersmiddel om in korte tijd veel afstanden af te leggen.
Leon Huijsman - CRH Nederland
Ik dacht al lange tijd aan een e-bike en toen kwam dit voorbij. De procedure om deze leasefiets aan te schaffen ging zeer gemakkelijk. Zo kan ik 3 jaar lang kijken of zo’n e-bike iets voor mij is.
Liana - Regionale Belasting Groep
Het proces is goed verlopen en de dealer gaf een heldere uitleg. Ik heb alle benodigde informatie gegeven en verder heeft de dealer alles ingevoerd. Sneller kan het bijna niet!
Stephan van Kervel
Het is een groot succes. Super dat alle soorten fietsen binnen de regeling vallen. Je kunt ook een e-bike bestellen, voor als je wat verder weg woont
Kyocera
Meer lezen
Platform werkt echt heel goed. Zelfs in het weekend krijg je alle informatie waardoor je alles kan afhandelen met de fietsendealer. Alles in het platform is ook overzichtelijk en hierin kan je ook altijd je leasecontract terugvinden.
Bianca van Duijn
Er is geen enkele beperking in keuze type en merk fiets en dat is heel fijn. Er kunnen zelfs verschillende accessoires bij geleased worden.
Folkwin Hulshof
Uitstekende service. De dealer kwam met 4 fietsen in een bus zodat ik een keuze kon maken. Hiervoor hoefde ik niet naar de fietsenwinkel.
Saskia van Soest
Het hele proces van aanmelden tot uitzoeken en afleveren verliep allemaal probleemloos. Ook de berekende maandkosten klopte met het uiteindelijke bedrag.
Carlo - Regionale Belasting Groep

Haal je fiets op om de hoek

Met meer dan 1.500 fietsenwinkels over het hele land kan jij jouw fiets gemakkelijk om de hoek ophalen. Dit is ook handig voor de onderhoud of reparatie van jouw fiets.

Keuze uit alle typen fietsen van ruim 200+ merken

Stap op je droomfiets

Ik heb nog een vraag
Neem contact met ons op
Tip je werkgever
Hoe werkt de 7% bijtellingsregeling?

Eerst tel je 7% van de consumentenadviesprijs van de fiets op bij je inkomen. Daarna wordt hierop loonheffing ingehouden. Deze bijtelling staat ook op je loonstrook.

Voorbeeld:                    
Stel, de nieuwprijs van jouw gekozen fiets bedraagt € 2.500 en de jaarlijkse bijtelling € 175. Als je dit bedrag deelt door 12 (maanden), kom je uit op € 14,58 aan bijtelling per maand. Dit bedrag tel je op bij het bruto-inkomen. Dat betekent dat hier maandelijks ook belasting over wordt betaald. Als je dit dan weer doorrekent, komt die extra belasting neer op ongeveer € 5 per maand.

Wie regelt de verzekering en het onderhoud?

Ons doel is jou te ontzorgen. Daarom voorzien we jouw fiets standaard van een allrisk-verzekering en 24/7 pechhulp voor onderweg. Daarbij kun je kiezen voor vier extra onderhoudspakketten tegen een scherp tarief:

 • Basispakket: tot € 100 (incl. btw) per jaar vergoed 
 • Standaardpakket: tot € 150 (incl. btw) per jaar vergoed
 • Premiumpakket: alles wordt vergoed, er zijn dus géén risico’s (alleen beschikbaar voor e-bikes)
 • Speed pedelec-pakket: tot € 300 (incl. btw) per jaar vergoed (inclusief WA-verzekering)

Het exacte bedrag voor de verzekering is afhankelijk van de prijs van de fiets. De maandelijkse service- en verzekeringskosten worden verwerkt in het leasebedrag. Binnen het onderhoudspakket vallen onderhoudsbeurten, reparaties en servicewerkzaamheden die zijn veroorzaakt door slijtage (inclusief de banden).

Welke merken en type fietsen doen mee?

We bieden alle soorten fietsen aan, dat zijn wel over 350+ merken! Van e-bike tot omafiets en van mountainbike tot elektrische bakfiets. 

Hoe werkt het bruto/netto-voordeel?

Als jouw organisatie het volledige leasebedrag niet kan of wil betalen, kun je de leasekosten en het service- en verzekeringspakket vrijwillig verrekenen (‘uitruilen’) met het brutoloon. Het brutoloon daalt dan iets, waardoor je ook minder belasting moet betalen. Zo profiteer je van het bruto/netto-voordeel. Afhankelijk van je belastingschaal bespaar je maximaal 35% ten opzichte van het privé kopen van een fiets. Indien je werkgever ook nog een bijdrage doet aan het leasebedrag bespaar je tot wel 80%!

Hoe zit het met de onbelaste kilometervergoeding?

Je kunt de onbelaste kilometervergoeding gemakkelijk combineren met de leasefiets. Dat werkt zo:

Voor woon-werkkilometers met de leasefiets is heb je geen recht op de onbelaste kilometervergoeding. Maar voor de kilometers die je aflegt met een ander vervoersmiddel – zoals een eigen auto of het ov – mag je de kilometervergoeding wél blijven uitkeren.

Voorbeeld:  
Stel, vóór het leasefietsplan ging je vijf dagen per week met de eigen auto naar het werk. Je ontving hier een kilometervergoeding over. Nu je een leasefiets hebt, ga je twee dagen per week op de fiets naar het werk en drie dagen met de eigen auto. Dat betekent dat je voor drie dagen per week kilometervergoeding mag blijven uitkeren. Je werkgever kan de twee dagen ingehouden kilometervergoeding wel weer kosteloos in je leasebedrag herinvesteren, waardoor de leaseprijs van je fiets nog verder omlaag gaat


Bereken jouw voordeel hier.


Waar kan ik mijn fiets ophalen?

Met 1.500 aangesloten fietsenwinkels is er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Je kunt terecht bij de lokale fietsenwinkel om de hoek, maar ook bij speciaalzaken in het hele land. Dit kan voor zowel de aanschaf en voor onderhoud. Zo stap je altijd en waar dan ook zorgeloos op de fiets. Check onze dealer locator voor alle aangesloten fietsenwinkels.

Wie regelt de verzekering en het onderhoud?

Lease a Bike biedt vier service- en onderhoudspakketten aan tegen een scherpe prijs. Daarnaast sluiten wij automatisch een all-risk verzekering voor jou af. Welk pakket je ook kiest, de kosten zijn bij de leaseprijs inbegrepen. Ze zijn zo verrekenbaar met het brutoloon. Dat is nog eens profiteren.


Het jaarlijks beschikbare budget voor service en onderhoud per pakket bedraagt:

 • Basis-pakket: 100 euro incl. BTW
 • Standaard-pakket: 150 euro incl. BTW
 • Premium pakket: géén risico (alleen voor normale e-bikes)
 • Speed-pedelec pakket: 300 euro incl. BTW (inclusief WA-verzekering)

Let op: het budget voor Basis, Standaard en Speed-pedelec pakket is jaarlijks. Het is niet mogelijk om resterende bedragen mee te nemen naar het nieuwe jaar.

Kan ik accessoires bij mijn fiets leasen?

Zeker! Voor een leasefiets mogen voor 15% van de consumentenadviesprijs accessoires worden mee geleased. Het bruto/netto-voordeel is hier dus ook op van toepassing. Dit geldt wel alleen voor accessoires die aan de fiets vastgemaakt kunnen worden, zoals een ander zadel, fietstassen, krat of nieuwe pedalen. Uitzonderingen op deze regel zijn een helm en kettingslot. Voor andere 'losse' accessoires, zoals een regenpak, fietscomputer,geldt dit voordeel dus niet en kan dit dus niet mee worden geleaset.

Houd er rekening mee dat je eventuele accessoires direct mee leaset met je fiets. Zodra je de winkel verlaat met je nieuwe fiets, wordt het leasecontract geactiveerd. Daarna kunnen er geen accessoires meer worden toegevoegd.

Welke kosten ga ik maken?

Het komt er dus op neer dat je te maken kunt hebben met één uitgave:

 • De maandelijkse leasekosten.
 • 7% bijtelling. Deze kosten zijn altijd voor de werknemer, als vergoeding voor het privégebruik van de fiets. Voor meer informatie over hoe de bijtelling werkt, zie ‘Hoe werkt de 7%-bijtellingsregeling?’.

Wil je weten wat dit in de praktijk doet met de kosten? Bereken het eenvoudig in de calculator.

Ik betaal mijn leasefiets (deels) zelf. Mag ik mijn bruto salaris vrijwillig uitruilen?

Zeker! Als het bedrijf waar je werkt de leasefietsregeling faciliteert en dus geen maandelijkse duit in het zakje doet, mag je jouw maandelijkse kosten betalen uit je brutosalaris. Dit wordt vrijwillig uitruilen genoemd. De Belastingdienst heeft dit vastgelegd in de zogenaamde cafetariaregeling. Door deze constructie wordt je brutosalaris tijdelijk verlaagd met het maandelijkse leasebedrag. 

Heeft dit invloed op mijn pensioen of vakantiegeld?

Als je met het bedrijf waar je werkt afspreekt dat je jouw brutoloon vrijwillig uitruilt, maak je samen afspraken over hoe dit wordt geregeld in de salarisadministratie en of dit invloed heeft op de hoogte van je pensioen, vakantiegeld, bonus of dertiende maand. In onze ervaring heeft een leasefiets hier meestal geen invloed op.

In de praktijk zien wij dat alle werkgevers zorgen dat dit geen invloed heeft op bovenstaande zaken.

Heeft dit invloed op een hypotheekaanvraag?

Een leasefiets kan impact hebben op de hoogte van de hypotheek van een werknemer. Een werknemer (in tegenstelling tot een ZZP'er) krijgt geen BKR notering. Wel kan het een kleine impact hebben op de hoogte v/d hypotheek. Hieronder de uitleg:


De leasemaatschappij en het bedrijf hebben een zakelijke overeenkomst voor leasefietsen, dit werkt in de basis net als een leaseauto.

 • Het bedrijf betaald het maandelijkse leasebedrag aan de leasemaatschappij.
 • Het bedrijf heeft ervoor gekozen om de regeling te faciliteren waarbij de medewerker een deel van de fiets kan uitruilen via zijn of haar brutoloon. Dit staat in Nederland bekend als de cafetariaregeling.
 • Concreet betekent dit dat op dat moment het SVZ-loon vrijwillig wordt verlaagd. In dit voorbeeld betekent dit concreet dat wanneer er €40.000 bruto verdiend het jaarloon tijdelijk met €1200 wordt verlaagd naar €38.800. In sommige gevallen wordt het SVZ loon ook verhoogd als er wordt besloten om 5 vakantiedagen te verkopen.
 • Dit betekent dat de hypotheek (en eventueel andere zaken zoals huurtoeslag) wordt berekend over een bedrag van €38.800. Dit heeft natuurlijk een impact op het bedrag dat er geleend kan worden.
Wat gebeurt er na 36 maanden met de fiets?

Als de leasetermijn is verlopen, mag je jouw leasefiets van ons overnemen voor slechts ongeveer 15% van de nieuwwaarde. De precieze prijs is afhankelijk van de staat van je fiets na 36 maanden. 

Wil je de fiets toch liever terugbrengen? Geen probleem. We nemen je fiets dan kosteloos terug. Geen kleine lettertjes, geen gedoe!

Ben ik voor de fiets gebonden aan een maximumbedrag?

 Ja. Het bedrijf waar je werkt bepaalt hoe duur de fiets maximaal mag zijn. Het is belangrijk dat dit wordt nageleefd. 

Als je een fiets op het oog hebt die duurder is dan het voorgeschreven maximum bedrag vanuit het bedrijf waar je werkt, kun je het verschil helaas niet bijbetalen. Als je jouw zinnen toch hebt gezet op een duurdere fiets, kun je het best contact opnemen met jouw hr-afdeling om de eventuele mogelijkheden te bespreken. 

Goed om te weten: ook wanneer het bedrijf waar je werkt de leasefietsregeling ‘slechts’ faciliteert, ben je met een fiets van de zaak tot wel 35% goedkoper uit dan bij privé aankoop! Dit heeft te maken met het fiscale voordeel van een fiets van de zaak.

Kan ik mijn oude fiets inruilen bij de fietsen dealer zodat de verkoopprijs van mijn leasefiets minder wordt?

Ja dit is mogelijk, maar het is goed om twee zaken in je achterhoofd te houden:

 1. De fiets wordt verzekerd voor de verkoopprijs. Indien je je fiets inruilt is de verkoopprijs lager. Dit betekent dat wanneer jouw fiets gestolen wordt, je hiervoor in de plaats niet eenzelfde fiets kan krijgen.

 2. Het is voordeliger voor jezelf om dit buiten het platform om te regelen. Stel de waarde van de fiets is €500. Dit verwerk je vervolgens als een korting op je leaseprijs. Hoewel je leaseprijs hierdoor omlaag gaat is dit niet evenredig met €500, doordat je geen bruto-netto voordeel over deze €500 hebt. Het is daardoor slimmer om de €500 contant te krijgen van de fietsenwinkel en de fiets voor de volledige prijs in de lease te zetten. 
Wat gebeurt er als ik tijdens de looptijd van het leasecontract (36 maanden) uitdienst ga?

Een leasecontract ga je altijd aan voor 36 maanden. Het kan gebeuren dat je voortijdig uitdienst gaat, wanneer dat gebeurt zijn er een aantal opties:


1. Je vindt een collega die het bestaande leasecontract wil overnemen
Het contract loopt door en je hoeft de resterende leasetermijnen niet te betalen.


2. Het contract wordt voortijdig beëindigd
Als jij zelf besluit om uit dienst te gaan of jouw contract wordt niet verlengt dan zijn er twee mogelijkheden, namelijk A) de fiets overnemen + resterende leasetermijnen betalen of B) fiets niet overnemen + de resterende leasetermijnen betalen. Deze opties zijn hieronder beschreven. De resterende leasetermijnen zijn zonder de kosten van het verzekering en service- en onderhoudspakket.


A. Je kiest ervoor om te fiets over te nemen.
In dat geval betaal je de resterende leasetermijnen plus de overname prijs (circa 15%) in één keer netto af.

Voorbeeld: Je kiest een fiets van €2500 á €90 bruto per maand (zie je eigen maandbedrag op je leasecontract in het platform) en besluit na 24 maanden op eigen initiatief uit dienst te gaan. Je kiest ervoor om de fiets over te nemen. Jouw werkgever koopt het contract af door de resterende leasetermijnen af te betalen minus service en verzekering (+-€23 per maand). Vervolgens verkoopt jouw werkgever de fiets aan jou voor 12 x €67 = €804 + €375 (15% van de nieuwwaarde) = €1.179


B. Je kiest ervoor om de fiets niet over te nemen en levert deze in.
In dit geval ben je verantwoordelijk voor het betalen van de resterende leasetermijnen. Jouw werkgever koopt het contract af voor de resterende termijnen. Dit houdt je werkgever vervolgens in op je nettoloon. In lijn met bovenstaand voorbeeld komt dit neer op een inhouding van: 12 x €67 = €804.

Mijn fiets is gestolen, wat nu?

Wat vervelend! Helaas kan dit gebeuren. Als je fiets is gestolen, doe je eerst aangifte bij de politie. Het is daarbij van belang dat je beide originele sleutels in je bezit hebt en belangrijk dat je het framenummer laat opnemen in het proces verbaal. Dit nummer kun je vinden via ons platform.

Na de aangifte ga je naar jouw Lease a Bike-fietsenwinkel om samen een diefstal formulier in te vullen. Dit is een digitaal formulier die de fietsenwinkel zelf in het platform kan vinden. De fietsenwinkel vraagt dan een nieuwe fiets voor je aan. En in de tussentijd krijg je – zo snel mogelijk – een vergelijkbare leenfiets mee, voor maximaal zeven dagen. Je contract loopt gewoon door. Bij diefstal is er geen eigen risico, behalve voor een racefiets en mountainbike. Voor deze fietsen bedraagt het eigen risico bij diefstal 10% van de nieuwwaarde. 

Heb je een Speed-Pedelec leasefiets? Dan is het noodzakelijk dat op het procesverbaal wordt aangeven dat het een Speed-Pedelec voertuig betreft. Daarbij is het verplicht om het kenteken erbij te vermelden.

Ik heb schade gereden aan mijn fiets, wat nu?

Als je ontdekt dat je schade hebt aan je fiets, maak je zo snel mogelijk een afspraak bij jouw Lease a Bike-fietsenwinkel om samen een schadeformulier in te vullen. Dit is een digitaal formulier die de fietsenwinkel zelf in het platform kan vinden. Na goedkeuring zal de fietsenwinkel de schade ter plekke te repareren. Als dat niet lukt, krijg je een vergelijkbare leenfiets mee, voor maximaal zeven dagen. Je contract loopt gewoon door. Voor elk schadegeval geldt een eigen risico van € 25, behalve voor een racefiets en mountainbike. Voor deze fietsen bedraagt het eigen risico € 50 per schadegeval.

Ik heb schade door toedoen van iemand anders, wat nu?

Als je betrokken bent geweest bij een ongeval en er sprake is van een wederpartij/derde partij, kun je de letselschadehulp van DAS inschakelen. Zij kunnen namens jou de verzekeraar van de veroorzaker aansprakelijk stellen en de materiële en immateriële schade vorderen. 


Check Das letselschade voor meer informatie, of neem contact op met de letselschadehulp van DAS:

Goed om te weten is dat zij werken op basis van no cure no pay. Dit houdt in dat zij de kosten verhalen op de verzekeraar van de veroorzaker. Jij loopt dus geen financieel risico. 

Tip: ben je betrokken geraakt bij een ongeval? Maak dan foto’s van de situatie en noteer de contactgegevens van de andere partij(en). 

Ik heb pech onderweg, wat nu?

Binnen elk service en verzekeringspakket is 24/7 repatrieringsservice opgenomen. Wanneer je met pech onderweg komt te staan kan je onderstaand nummer bellen en wordt je verder geholpen. Geef duidelijk aan dat je een leasefiets van Lease a Bike hebt. Het pechhulp-team verleent repatriëring door heel Nederland en België. Vanaf de plek waar je gestrand bent naar je lokale Lease a Bike-fietsenwinkel. Mocht de fietsenwinkel op dat moment niet open zijn, dan wordt je naar huis gebracht.

Het telefoonnummer van het pechhulp-team is: 0592-390471.

Als ik mijn fiets bij fietsenwinkel X heb geleased, ben ik dan verplicht om bij diezelfde fietsenwinkel service en onderhoud uit te laten voeren?

Nee, dat hoeft niet. Je kan bij elke Lease a Bike fietsenwinkel terecht voor service en onderhoud.


Aan de hand van het framenummer van jouw fiets kan de medewerker van de fietsenwinkel de kosten voor de onderhoudsbeurt direct verrekenen met jouw jaarlijks budget.

Ik wil mijn fiets voor onderhoud brengen, wat nu?

Wanneer jouw fiets toe is aan een onderhoudsbeurt kun je contact opnemen met een Lease a Bike fietsenwinkel. Telefonisch of per mail kun je een afspraak inplannen wanneer het jou schikt om langs te komen. Er zijn ook een aantal fietsenwinkels die de mogelijkheid bieden om online een onderhoudsbeurt in te plannen.

Belangrijk: geef duidelijk aan dat het een leasefiets via Lease a Bike betreft en hou het contract-ID en framenummer van jouw fiets bij de hand.

 • Het contract-ID kun je terug vinden in de mailings vanuit [email protected] of in jouw eigen omgeving in het platform. Nadat je bent ingelogd, klik je op contracten om het contract te openen. Vervolgens zie je het contractnummer bovenaan staan.
 • Het framenummer vind je onder contactgegevens, net zoals de andere gegevens van jouw fiets, evt. accessoires en het door jou gekozen Service en Verzekeringspakket.


Welke servicepakketten zijn er en wat is het verschil?
 • Basispakket: beschikt over een budget van €100,- (incl. btw) per jaar wat je kan besteden aan service en onderhoud.
 • Standaardpakket: beschikt over een budget van €150,- (incl. btw) per jaar wat je kan besteden aan service en onderhoud.
 • Premiumpakket: alles wordt vergoed, er zijn dus géén risico’s (alleen beschikbaar voor e-bikes)
 • Speed pedelec-pakket: beschikt over een budget van €300,- (incl. btw) per jaar vergoed (inclusief WA-verzekering)

*Alle servicepakketten zijn voorzien van een All-risk verzekering op schade en diefstal. En 24/7 repatrieringsservice.


Tip: In de calculator vind je onder ‘’vergelijk de servicepakketten’’, een uitgebreid overzicht met de inhoud van de verschillende servicepakketten.


Wat valt er binnen service en onderhoud?

Binnen de servicepakketten vallen reparaties, jaarlijks onderhoud en/of servicewerkzaamheden die zijn veroorzaakt door slijtage en die invloed hebben op de gebruiksveiligheid dan wel het goed functioneren van de leasefiets. 


Tip: In de calculator vind je onder ‘’vergelijk de servicepakketten’’, een uitgebreid overzicht met de inhoud van de verschillende servicepakketten.Ik heb ter plekke voor mijn reparatie betaald, hoe declareer ik deze kosten?

Service, dus ook pechhulp langs de weg zit bij de vaste leaseprijs inbegrepen. Als je fiets ter plekke is gerepareerd door de hulpdienst van de ANWB en je hier voor hebt betaald, kan je via dit formulier de gemaakte kosten declareren bij ons, mits je budget toereikend is.

Stuur ons een bericht