Urban Arrowc Family 2020 06 1 Medium
Terug naar het overzicht

Zet ook je collega’s op de fiets

Nieuws
17 May 2021
2 Minuten

“Een fietsregeling geeft veel commitment”

De Lease a Bike-fietsregeling is aantrekkelijk voor élk bedrijf. Dus ook voor de eigen fietsenwinkel. Denny van der Linden van Antilope Hilversum biedt het fietsplan aan zijn eigen collega’s aan. “Het is een ideale manier om te tonen hoe tevreden ik over ze ben.”

Als Lease a Bike-dealer weet Antilope Hilversum alles over de nieuwe fietsregeling. Meestal fietsen tevreden klanten met hun leasefiets de zaak uit, maar onlangs bleef de e-bike van de zaak wel heel dicht bij huis. Het was een van de jongens van het eigen team die een Cortina kwam uitkiezen. “We bieden de Lease a Bike-fietsregeling ook aan ons eigen personeel aan. De voordelen zijn bekend en we weten hoe makkelijk je het regelt, dus het is maar een kleine stap”, zegt Denny van der Linden, eigenaar van het 83-jarige familiebedrijf.

Bijdrage in de leasekosten

Het idee ontstond toen de collega een nieuwe fiets nodig had. De dagelijkse negen kilometer die hij wegtrapt vanuit Loosdrecht naar de wielerhandel waren niet langer comfortabel op zijn huidige fiets. “Toen ik hoorde dat hij op zoek was naar een nieuwe fiets, bood ik hem direct de fietsregeling aan”, aldus Van der Linden. “Hij werkt pas een half jaartje bij ons, maar ik ben heel erg tevreden. Om die reden betaal ik de helft van de maandelijkse leasekosten.”

Secundaire arbeidsvoorwaarde

Inmiddels toont ook een andere collega interesse in de fietsregeling van Lease a Bike. “Iedereen die wil, kan een fiets van de zaak krijgen. Ze werken er allemaal hard genoeg voor.” Van der Linden vindt het aanbieden van een fietsregeling aan het eigen personeel een echte aanrader voor andere fietsspeciaalzaken. “Het is een uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarde. Je toont waardering aan je collega’s en het geeft commitment. Het is in deze tijden niet gemakkelijk om goed personeel aan je te binden. Met de fietsregeling heb je een goede binnenkomer.”

Fiscaal voordeel

Volgens Van der Linden is een eigen bijdrage doen als werkgever geen must. De fietsregeling is op zichzelf al aantrekkelijk genoeg, denkt de ondernemer. “Zelfs als je het budgetneutraal aanbiedt, heeft je personeel er al fiscaal voordeel van vanwege de uitruil van brutoloon. En je mag best voorwaarden stellen. Ik heb afgesproken dat als hij onverhoopt vertrekt binnen de 36 maanden looptijd, dat de openstaande maanden voor eigen rekening zijn.”

Visitekaartje

Hoewel de leasefietsende collega nu een Cortina koos, had het ook ieder ander merk kunnen zijn. “Alle modellen en merken uit de showroom doen mee. Zo zijn ze niet alleen dagelijks bezig met de beste techniek, maar rijden ze er zelf op rond. Een beter visitekaartje is niet denkbaar”, besluit Van der Linden.

Naast Antilope Hilversum zijn er inmiddels al zes andere fietswinkels gestart met de interne uitrol van de leasefietsregeling. Wanneer je als dealer de regeling aanbiedt aan werknemers betaal je 0% commissie, op deze manier kan iedereen op een mooie e-bike fietsen.

Winnen?
Wil jij kans maken voor een waardebon ter waarde van €250 voor jou en je werknemers, te besteden aan een leuk team-uitje? Onder elke zeven fietswinkels die zich aanmelden voor de interne uitrol van de leasefietsregeling verloten we deze mooie prijs.

Update: Aanmelden is niet meer mogelijk.