Norali Nayla Th3e 4qtuwk Unsplash Medium
Terug naar het overzicht

Lomans: ‘De fietsregeling helpt ons bij het halen van duurzaamheidsdoelen’

Nieuws
2 Minuten

Lomans is een grote totaalinstallateur met een prachtig plan: in 2025 wil het CO2-neutraal opereren. Binnen het mobiliteitsbeleid is er nog ruimte te winnen en dus kiest de onderneming voor een fietsregeling.

Totaalinstallateur Lomans had drie goede redenen om te starten met een fietsregeling. Het wil het personeel fit en vitaal houden, een aantrekkelijke werkgever blijven én de CO2-uitstoot verder verminderen. Volgens Manager Personeel & Organisatie Grada Krukkeland past de leasefiets uitstekend binnen het duurzaamheidsbeleid van het 102-jarige familiebedrijf: “In 2025 willen we als organisatie CO2-neutraal zijn. De laatste stap maken we nu in onze mobiliteit. Door meer te gaan fietsen, reduceren we de autokilometers en verminderen we bovendien de parkeerdruk.” Ook op het gebied van de gezondheid van de medewerkers denkt Lomans duurzaam. “Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers duurzaam inzetbaar zijn. We dragen als werkgever daarom graag bij aan hun fitheid en vitaliteit door het aanbod van een fietsregeling.”


Slim omgaan met woon-werkvergoeding

De nieuwe fietsregeling die de overheid per 1 januari 2020 introduceerde, kwam voor Lomans als geroepen. “Het oude fietsplan werkte niet goed voor ons. Binnen de werkkostenregeling hadden we geen ruimte om onze medewerkers van een elektrische fiets of sportfiets te voorzien, zoals gewenst. Maar sinds dit jaar is die mogelijkheid er wél”, aldus Krukkeland. Werknemers van Lomans die kiezen voor de leasefiets leveren twee dagen aan woon-werkvergoeding in. In ruil daarvoor biedt Lomans een maandelijkse bijdrage in de leasekosten. Dat is aantrekkelijk, want de bruto bijdrage is hoger dan de reiskostenvergoeding die netto wordt uitgekeerd. “Ten opzichte van privé-aanschaf pakt een leasefiets veel voordeliger uit dankzij fiscaal voordeel. Zo kunnen onze werknemers op een dure e-bike fietsen voor slechts een paar tientjes per maand. Het feit dat ze de fiets voor een scherp bedrag kunnen over nemen na drie jaar tijd, spreekt ze ook erg aan.”


Zakelijk fietsen op en speed-pedelec
Met 300 werknemers verspreid over de vestigingen in Amersfoort en Capella aan den IJssel, is Lomans een grote speler binnen de installatietechniek. De fietsregeling is pas een paar maanden geleden geïntroduceerd en al zeker 25 medewerkers hebben zich aangemeld. Grada Krukkeland verwacht een verdubbeling. “De leasefiets is enorm populair, maar gezien de bijzondere periode waarin we leven, denk ik dat in het najaar nog veel aanvragen komen.” Vooral de e-bike is gewild bij Lomans, met de sportfiets (racefiets en mountainbike) op een goede tweede plaats. De speed-pedelec heeft ook een aantal fans binnen het bedrijf, zo weet Krukkeland. “Een paar medewerkers wonen ongeveer 25 kilometer van kantoor. Eentje zelfs op 45 kilometer. Met de speed-pedelec willen ze die afstand afleggen. Echt heel stoer.”


Een leasefietsregeling voor jouw bedrijf

Ben jij benieuwd of de leasefietsregeling ook past binnen jouw bedrijf? Neem contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag verder.


Neem vrijblijvend contact op