Kaasmakerij Vergeer
Terug naar het overzicht

Hollands glorie: bij kaasverwerker Vergeer Holland zorgt de leasefiets voor verbinding

Nieuws
14 November 2023
2 Minuten

Een grote kaasverwerker waar het personeel massaal fietst. Kan het Hollandser? Bij Vergeer Holland in het Zuid-Hollandse Reeuwijk is de zakelijke fietsregeling een doorslaand succes. Bijna 1 op de 5 werknemers rijdt een (elektrische) bak- stads- of sportfiets in de lease. Niet zo gek dat Vergeer Holland is genomineerd voor de Beste Fietswerkgever Award 2023.


Aan het begin van 2023 startte Vergeer Holland haar zakelijke fietsregeling via Lease a Bike. Dat het familiebedrijf nog geen jaar later al zeker honderd tevreden leasefietsers telt, geeft aan hoe erg de fiets van de zaak leeft. De specialist in het rijpen, snijden en verpakken van kaas kent immers 520 werknemers. Bijna 1 op de 5 stapt dus al regelmatig op de leasefiets. Dat de fiets van de zaak zo succesvol zou zijn, had ook Vergeer Holland niet verwacht. Het levert ze bovendien een nominatie voor de Beste Fietswerkgever Award 2023 op.


Grotere medewerkerstevredenheid
In het Zuid-Hollandse Reeuwijk doen ze er dan ook alles aan om fietsen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Vergeer Holland stimuleert de overstap naar een leasefiets door middel van een werkgeversbijdrage. Tel daarbij het fiscale voordeel dat een fiets van de zaak áltijd al biedt, en je hebt een ideale manier om medewerkerstevredenheid te verhogen. Nieuwe medewerkers zien een fiets van de zaak ook als een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Niet onbelangrijk in tijden waar goede werknemers niet voor het oprapen liggen.


40 nationaliteiten 
Vergeer Holland is met vestigingen in Reeuwijk, Woerden en Bodegraven een van de grootste kaasverpakkingsbedrijven van Europa. Liefst 40 verschillende nationaliteiten werken bij de kaasreus. Haar personeelsbestand is zo enorm multicultureel, omdat het bedrijf veel waarde hecht aan diversiteit. Al die werknemers weten elkaar prima te vinden binnen het bedrijf, maar toch zorgt de fiets van de zaak voor net nog wat meer verbinding. Medewerkers laten hun nieuwe fiets trots aan elkaar zien en fietsen ook eerder met elkaar van en naar het werk.

Meer bewegen
Best veel werknemers wonen op fietsafstand, maar dat is geen voorwaarde om mee te kunnen doen aan de fietsregeling. Werknemers kunnen er ook voor kiezen om de fiets alleen te gebruiken voor privéritten. Er wordt, naast de populaire e-bikes, ook vaak gekozen voor een handige bakfiets of snelle sportfiets. Vergeer Holland merkt dat meer werknemers zijn gaan fietsen en ook vaker fietsen of langere afstanden afleggen. Dat houdt ze fit en gezond. Ondertussen laten ze vaker de auto staan, waardoor Vergeer Holland nog wat duurzamer wordt.

Kiezen voor gemak
Vergeer Holland vindt het belangrijk dat de aanvraag van een fiets van de zaak laagdrempelig is. Door middel van het online platform van Lease a Bike biedt het haar werknemers veel gemak. Ze zien direct uit welke fietsen ze kunnen kiezen én wat het effect van de keuze op het loonstrookje is. Via het platform houdt de werkgever op zijn beurt een goed overzicht wie een leasefiets heeft. Zo biedt de fietsregeling de kaasverwerker alleen maar voordelen. Vergeer Holland deed nog wat om fietsende werknemers te stimuleren om vaker op de fiets naar het werk te komen. Het investeerde in flink wat extra laadpunten voor e-bike bezitters.