Bomen Planten Schep S Scaled 768x538 C Default
Terug naar het overzicht

Samen vooruit: voor elke leasefiets plant Lease a Bike een boom in samenwerking met Trees for All

Nieuws
31 January 2023
2 Minuten

De inzet van onze leasefietsen helpt bedrijven bij de reductie van hun CO2-uitstoot. Daar zijn we trots op, maar het is voor ons nog niet genoeg. Samen met Trees for All plant Lease a Bike voor elke nieuwe leasefietser een boom voor extra CO2-reductie. Op 1 februari gaan er 5.000 nieuwe bomen de grond in tijdens de Lease a Bike boomplantdag: een mooie kick-off van een duurzaam 2023. 


Er zijn tal van redenen voor werkgevers en zzp’ers om voor een fiets van de zaak te kiezen: het fiscale voordeel, fitte werknemers, als leuke extra (de fiets als gewilde secundaire arbeidsvoorwaarde) én vanwege duurzaamheid. Elke fietsrit is natuurlijk vrij van CO2-uitstoot en zo komen je duurzaamheidsdoelen met iedere pedaaltrap dichterbij. Helemaal als de fiets van de zaak deels de auto vervangt. Al met al past een fietsplan uitstekend in het MVO-beleid van elke onderneming. Groot of klein.

Lease a Bike & de fiets: goed voor de wereld

Lease a Bike draagt met haar leasefietsen graag bij aan een duurzaam mobiliteitsbeleid. Zelf zetten we ook veel stappen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Sinds 2021 werken we al CO2-neutraal en investeren we in het verduurzamen van de keten. Want hoewel een fiets in het gebruik geen emissies uitstoot, is de productie en transport van de fietsen alsnog belastend voor het milieu. Wij zoeken manieren om dit te compenseren. Met oog voor planeet, mens en samenleving schenken we bovendien 100 (e-) bikes aan NGO’s, ter stimulering van het fietsen, en steunen we Stichting Leergeld, om fietsen toegankelijk te maken voor iedereen

Trees for All: een fiets, een boom
Lease a Bike is voor verdere compensatie een samenwerking aangegaan met  Trees for All. Met als doel om één van de meest duurzame leasefietsaanbieder van Nederland te worden. Trees for All plant wereldwijd bomen als compensatie voor CO2-uitstoot. Bomen nemen tijdens het groeien CO2 op. Lease a Bike zet in samenwerking met Trees for All voor elke nieuwe berijder één boom in de grond: in Nederland of Vietnam. De eerste bomen zullen op 1 februari 2023 gepland worden in het Twentse Reutum

1 februari: boomplantdag

Tijdens de eerste Lease a Bike-boomplantdag gaan er maar liefst 5.000 bomen tegelijk de grond in: het begin van een nieuw  recreatiebos. Dat doen we niet alleen, want een aantal van aangesloten fietsenwinkels die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan planten mee. Samen werken we aan een plan hoe we de keten verder kunnen verduurzamen. Een duurzame wereld maak je immers niet alleen.

Meer weten over onze visie op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen? Neem dan een kijkje op onze mvo pagina.