Boomplant Dag Trees For All Duurzaam
Terug naar het overzicht

Lease a Bike laat Trees for All-bos flink groeien

Nieuws
20 March 2024
1 Minuten

In 2023 deed Lease a Bike de belofte: voor elke leasefiets die het registreert, plant het één boom. Tijdens de nationale boomplantdag op 29 februari 2024 gingen er tienduizend wortels de grond in. Het Trees for All-bos in Leersum kreeg er liefst 5 hectare bij: bijna 8 voetbalvelden aan pure CO2-compensatie.

Liefst 82% van de Nederlandse ondernemingen verduurzaamt, blijkt uit cijfers van het CBS. De toegenomen populariteit van de zakelijke leasefiets past in dat plaatje. Fietsen is de ultieme manier van CO2 reduceren. Maar de fiets van de zaak biedt meer voordelen: fietsende werknemers trappen zich fit en vitaal, terwijl een leasefietsregeling ook een uiting is van betrokken werkgeverschap. De leasefiets past dus prima binnen de People, Planet, Profit-filosofie.


Groen en gezond

Lease a Bike inspireert werkend Nederland om op hun droomfiets te stappen. Het ultieme doel: een groene en gezonde aarde voor iedereen. Sinds 2021 werkt Lease a Bike daarom CO2-neutraal. Bovendien investeert Lease a Bike in duurzame & maatschappelijke initiatieven om een extra bijdrage te leveren aan deze groene en gezonde aarde.


Tienduizenden bomen

Lease a Bike plant voor elke leasefiets die het registreert één boom. En al die verzamelde bomen gaan op haar jaarlijkse boomplantdag – dit keer gehouden op 29 februari - de grond in. Het team van Lease a Bike kon met tienduizenden bomen flink aan de bak: de ‘oogst’ van een zeer succesvol leasefietsjaar. De aanplant betekent dat het Trees for All-bos in het Utrechtse Leersum met zeker 5 hectare groeide: het oppervlak van bijna 8 voetbalvelden.

Voor Anouk Hiensch, General Manager - Lease a Bike, betekent de boomplantdag een kroon op een geslaagd jaar. "Met grote dank aan alle werkgevers en werknemers die vorig jaar samen met Lease a Bike op de fiets stapten. Samen hebben we de wereld een stukje groener gemaakt.”