Viktor Keri 0glh1kqrldc Unsplash Medium Large
Terug naar het overzicht

KRAS Recycling: ‘fietsen zit in het bedrijfs-dna’

Nieuws
1 Minuten

Bij KRAS Recycling was op de fiets naar het werk komen al heel normaal, maar dankzij de gloednieuwe fietsregeling wint de fiets aan nóg meer populariteit.

KRAS en fietsen. Het zit het internationaal opererende recyclingsbedrijf in het bloed. Bijna zeventig jaar geleden onstond de Volendamse firma op de trappers. Met een oude bakfiets werden lompen en oud ijzer verzameld. Nog altijd forenst een groot deel van de werknemers per fiets naar kantoor. “We zijn een sportief volkje”, zegt HR-functionaris Jessica van Ligten. Toch vond KRAS Recycling het nodig om het fietsen nóg meer te stimuleren. Het koos voor een fietsregeling van Lease a Bike. Van de honderd man personeel – vijf vestigingen kent KRAS in Nederland – zit binnenkort zeker vijftien procent op de leasefiets. Of beter gezegd: op de e-bike. “Bijna iedereen kiest voor de elektrische fiets, al is er ook al een racefiets besteld”, zegt Van Ligten. De werknemers bij KRAS zijn blij met de fietsregeling. “Sommigen hadden al een nieuwe e-bike op het oog. Maar dat is een flinke investering.

Dankzij de fietsregeling en de maandelijkse bijdrage die wij als bedrijf doen, blijkt een gloednieuwe e-bike opeens een stuk beter haalbaar.”

Touwtjes in handen
Van Ligten heeft inmiddels zelf ook een e-bike van de zaak. De 19 kilometer naar het hoofdkantoor legt ze er fluitend mee af. Ook over het gedigitaliseerde platform waarmee de Lease a Bike-fietsregeling werkt, is ze zeer te spreken. “Het is een prettig systeem omdat bijna alles automatisch gaat. Tegelijkertijd heb je inzicht in wat er speelt binnen de fietsregeling, omdat alles samenkomt in het centrale dashboard. Je hebt als bedrijf zo écht de touwtjes in handen.”

Een leasefietsregeling voor jouw bedrijf

Ben jij benieuwd of de leasefietsregeling ook past binnen jouw bedrijf? Neem contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag verder.


Neem vrijblijvend contact op