Roetz Life Banner 1
Terug naar het overzicht

Kostenneutraal fietsplan aanbieden

Nieuws
30 April 2024

Het kostenneutrale fietsplan voor werkgevers houdt in dat werkgevers hun werknemers de mogelijkheid bieden om een fiets aan te schaffen via een fiscaal voordelige regeling. Verder levert het fietsplan verder ook geen extra kosten en administratie op voor de werkgever. Dit betekent dat de werkgever het kan aanbieden aan werknemers, zonder dat hier eventuele kosten aan verbonden zijn. Het fietsplan is zowel voor kleine als grote bedrijven. Hieronder worden de belangrijkste aspecten uitgelegd.

Fiscaal voordeel voor werknemers

Een kostenneutraal fietsplan voor werkgevers biedt verschillende voordelen, zowel voor de werkgever als voor de werknemers. Allereerst profiteren werknemers van een fiscaal voordeel van minimaal 25% wanneer ze gebruik maken van de fietsregeling die door hun werkgever wordt aangeboden. Dit voordeel kan worden bereikt door bijvoorbeeld het gebruik van een fiets van de zaak, waarbij een deel van het brutoloon van de werknemer wordt ingezet voor de lease van de fiets, wat resulteert in minder belastingen die moeten worden betaald over dit deel van het salaris. Ook kunnen werknemers een onbelaste vergoeding ontvangen voor woon-werkverkeer met de fiets.

 

Kostenneutraal voor werkgevers

Wat dit fietsplan voor werkgevers aantrekkelijk maakt, is dat het kostenneutraal kan zijn. Werkgevers kunnen kostenneutraal bijdragen aan het fietsplan door te profiteren van de besparing op sociale lasten. Wanneer werknemers vaker met de fiets naar het werk komen, kan dit leiden tot minder gebruik van andere vervoermiddelen zoals leaseauto's. Minder gebruik van deze vervoermiddelen resulteert in lagere sociale lasten voor de werkgever, wat betekent dat de besparing op sociale lasten kan worden gebruikt om de kosten van het fietsplan te dekken. Hierdoor kunnen werkgevers een bijdrage leveren aan het fietsplan zonder extra kosten. Werkgevers kunnen er ook voor kiezen om geen bijdrage te leveren.

 

Door slim gebruik te maken van deze voordelen, kunnen werkgevers een aantrekkelijk fietsplan aanbieden aan hun werknemers, wat niet alleen bijdraagt aan gezonde en duurzame mobiliteit, maar ook financiële voordelen biedt voor zowel werkgevers als werknemers.


Bereken hier hoe je een kostenneutraal fietsplan kan aanbieden!