Lease a Bike Trees for All
Terug naar het overzicht

Kick-off ‘duurzaam 2023’: Lease a Bike plant samen met fietsenwinkels Trees for All-bos

Nieuws
7 February 2023
3 Minuten

Eén Lease a Bike-leasefiets = één boom. Onder dat mom plantte Lease a Bike recent maar liefst 5.000 bomen in het Twentse Reutum en in Vietnam in samenwerking met Trees for All. De boomplantdag was de kick-off van een duurzaam 2023. Het wordt een jaar waarin wij onze aangesloten fietsenwinkels nog nauwer betrekken bij maatschappelijk verantwoord ondernemen en samen iets terug doen voor de natuur. De weg naar een volledig duurzame wereld is lang, maar wij willen kilometers maken!


Haagbeuk, zoete kers, zachte berk, laurierwilg, katwilg en hondsroos; in het Twentse Reutum groeit sinds 1 februari een nieuw Trees for All-bos. De nieuwe bomen dragen bij aan een beter klimaat doordat ze CO2 opslaan. Ook zorgen ze voor meer biodiversiteit, gezonde leefomstandigheden en bovendien in de toekomst nieuw recreatiebos waar weer gefietst kan worden! En dit is nog maar het begin, want wij planten voor elke nieuwe medewerker die op de fiets stapt één boom. Het doel: een steentje bijdragen aan een beter klimaat. Hoewel de fietsen die Lease a Bike aanbiedt in de lease in het dagelijks gebruik geen emissie uitstoten, belast de productie en transport van de fietsen nog wel het milieu.


Verduurzamen van de keten

De aanplant van dit nieuwe bos was voor Lease a Bike hét moment om het zaadje te planten voor een duurzaam 2023. Dit jaar willen we, meer dan ooit tevoren, samen met onze fietsenwinkels optrekken in het verduurzamen van de keten. Tijdens de boomplantdag spraken we met een aantal bij ons aangesloten fietsenwinkels over de next steps richting duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen tijdens een ontbijtsessie. Een belangrijk thema bleek het klimaatneutraal maken van bestaande en nieuwe fietsenwinkels. Door de installatie van een warmtepomp en zonnepanelen is de gebruikte energie van hernieuwbare aard.


Fietsenwinkels maken verder stappen in afvalscheiding, een nette verwerking van oude e-bike accu’s en de recycling van fietsbanden. Op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen kunnen fietsenwinkels een verschil maken door bijvoorbeeld het aanbieden van opleidingsplekken en omscholingstrajecten. De sessie werd afgesloten met de realisatie dat de beste zakelijke keuze én de beste keuze vanuit duurzaamheidsoogpunt in de praktijk verrassend vaak samengaan.


Lease a Bike en Trees for All

Waar Trees for All en wij als Lease a Bike elkaar op vinden is onze liefde voor mensen, duurzaamheid en onze overtuiging dat je met de kracht van samenwerken de grootste impact maakt. We zijn er beiden voor elk bedrijf: van groot tot klein. Lease a Bike maakt fietsen mogelijk voor iedereen, waar Trees for All bomen plant vóór en mét iedereen. Onze visies en waarden vallen dus als een tandwiel in elkaar. Timo Stemerdink, Fondsenwerver bij Trees for All, over de partnership: “Trees for All zet zich wereldwijd in voor een bosrijke wereld. Maar dat kunnen we alleen dankzij de steun van partners, zoals Lease a Bike. Daar zijn we dus heel blij mee. Het is mooi om te zien hoe Lease a Bike haar fietsenwinkels betrekt bij het thema duurzaamheid, door samen met ons bomen te planten. Zo vergroten we de hoeveelheid bos in Nederland en maken we nog meer mensen bewust van het belang van bomen.”


CO2-neutraal ondernemen

Bij Lease a Bike zetten wij graag werkend Nederland op de fiets en willen wij zo bijdragen aan het duurzaamheidsbeleid van veel bedrijven. Wij investeren in het verduurzamen van de keten en we werken sinds 2021 CO2-neutraal. Ook schenken wij jaarlijks 100 (e-)bikes aan NGO’s en een financiële bijdrage aan Stichting Leergeld. Dit is een manier om fietsen toegankelijk te maken voor iedereen.