Urban Arrowc Family 2020 06 1 Medium
Terug naar het overzicht

De voordelen van een bakfiets leasen

Nieuws
18 December 2024
2 Minuten

Denk je er aan om een bakfiets te leasen? Dat betekent voordelig een fiets van de zaak rijden door het fiscaal voordeel. De 7% bijtelling maakt het mogelijk om de fiets ook in je privétijd te gebruiken. Makkelijk dus om na het werk gelijk de kinderen van school te halen of boodschappen te doen. Maar er zijn nog meer voordelen aan de bakfiets. We zetten de belangrijkste punten op een rijtje.


#1 Bakfiets hoeft geen grote aankoop te zijn

Een bakfiets wordt vaak gezien als een tweede auto, maar het aanschaffen ervan is niet iets wat je zomaar even doet. Ze zijn erg praktisch en van goede kwaliteit, maar daar betaal je dan ook voor. Het leasen van de fiets kan deze kosten wat naar beneden halen. Zo profiteer je van een fiscaal voordeel, want je betaald een vast maandelijks leasebedrag via je bruto maandsalaris inclusief service en verzekering. Na de 36 lease maanden kun je de fiets overnemen voor circa 20% van de nieuwwaarde.


#2 Omzeil de files en parkeerdruk

Een voordeel van de bakfiets is dat je veel mee kunt nemen: het is dus een prima alternatief voor de auto. Hierdoor heb je geen last meer van files ‘s ochtends vroeg als je de kinderen naar school brengt of te weinig parkeerplekken in het centrum. En heb je vaak haast? Kies dan voor een elektrische variant, zoals de Urban Arrow Family. Lees meer op link naar top 3 bakfietsen.


#3 Beter voor mens en planeet

We weten allemaal dat bewegen noodzakelijk is om gezond te blijven en op de fiets springen is een goede stap daarin. Vaker op de fiets stappen zorgt ervoor dat je jaarlijks minimaal een dag minder ziek bent en ook de mentale gezondheid gaat er op vooruit. Het is een boost voor je immuunsysteem en zelfvertrouwen, aangezien er met sporten en beweging endorfine vrijkomt, het zogeheten ‘’geluksstofje’’. Maak na een drukke dag je hoofd leeg door even een rondje te gaan fietsen in de buitenlucht. Verder is fietsen ook erg klimaatvriendelijk. Door de boodschappen voortaan met de bakfiets te doen bespaar je CO2 en trap je je fit. Wanneer je al op jaarbasis gemiddeld een maand de fiets pakt bespaart dat net zoveel CO2 als dat één boom opneemt per jaar, verklaart Rijksoverheid. Dit kan oplopen tot wel 40 KG CO2 per boom.