8 Winterfietsroutes In Nederland
Terug naar het overzicht

De 8 beste fietsroutes om deze winter in Nederland te proberen

Nieuws
2 November 2021
4 Minuten

Nederland geen mooie fietsroutes tijdens de koude wintermaanden? Think again! Wij denken juist dat je deze maanden op de fiets moet stappen. Mistige velden, verse vorst op het gras. Nederland is mooi in de winter! Een frisse neus halen kan nooit kwaad en er zijn talloze prachtige fietsroutes om uit te kiezen. Wij helpen je graag op weg en selecteerden 8 fietsroutes om deze winter in Nederland te proberen. Stap op je fiets en geniet van al het moois dat Nederland te bieden heeft.


Fietsroute 1: Het Nationale Park De Hoge Veluwe (Gelderland)

Dit nationale park ligt in de provincie Gelderland, tussen Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen en er kan worden gekozen uit een fietsroute van 10 kilometer of 35 kilometer. Wanneer je tijdens een fietsroute behoefte hebt aan afwisseling tussen natuur en wilde dieren dan is het Nationaal Park De Hoge Veluwe dé ideale bestemming. De kans is namelijk groot dat je tijdens deze fietstocht edelherten, reeën en zwijnen tegenkomt. Er is daarnaast voor kunst en cultuurliefhebbers ook genoeg te beleven (helaas niet zolang we nog in lockdown zitten, maar wie weet een andere keer!). Zo vind je dichtbij de entrees Otterlo en Hoenderloo de nodige culturele bezienswaardigheden:

-      Museonder: Hier vind je alle informatie over de natuur in Nationaal Park De Hoge Veluwe.

-      Kröller-müller museum: Voor een uitgebreide collectie van de oprichters van Nationaal Park De Hoge Veluwe.

-      Jachthuis Sint-Hubertus: Breng een bezoek aan de voormalige woonplaats van de oprichters Kröller-müller.

Klik hier voor de fietsroute


Fietsroute 2: Woudenberg (Utrecht)

Altijd al kennis willen maken met de diversiteit van regio Utrecht? Dan is de fietsroute door Woudenberg jouw fietsroute. Tijdens deze 35 kilometer lange fietstocht maak je kennis met de mooie buitenplaatsen, kastelen, dichte bossen, beeldige dorpen en schitterende duin- en heidegebieden van deze regio. De route Woudenberg heeft het allemaal! Kortom, na deze fietsroute heb je kennis gemaakt met al het moois dat de regio te bieden heeft.

Klik hier voor de fietsroute


Fietsroute 3: Drentsche Aa-route (Drenthe)

Wil je je hoofd helemaal leegmaken? Deze fietsroute staat bekend om het gevoel van rust en ruimte. Tijdens deze fietstocht van ongeveer 40 kilometer krijg je te maken met een afwisseling van natuurgebieden, landbouw en dorpen. Deze fietsroute staat ook bekend om zijn mooie natuur. Oftewel, de perfecte fietsroute voor iedereen die op zoek is naar een moment van bezinning.

Klik hier voor de fietsroute


Fietsroute 4: Fortenroute (Noord-Holland)

Benieuwd naar de rijke geschiedenis van Noord-Holland? Fiets dan de Fortenroute. Deze fietsroute van 135 kilometer brengt je langs verschillende forten en waterwerken. Tijdens deze fietsroute kom je ook langs een aantal mooie bezienswaardigheden. Zo kom je onder andere langs fort bezuiden Spaarndam en fort benoorden Spaarndam. Dit zijn twee forten met een rijke historie. Deze fietsroute is ook eenvoudig op te splitsen. Fiets bijvoorbeeld eerst de Noordelijke route en daarna de Zuidelijke route. Wil jij deze winter een weekendje fietsen in Noord-Holland? Denk dan aan de Fortenroute.

Klik hier voor de fietsroute


Fietstocht 5: Bekendelleroute (Gelderland)

Deze fietsroute bevindt zich in de Gelderse achterhoek en ook hier kan je hele mooie fietstochten maken. Tijdens deze fietstocht van ongeveer 40 kilometer fiets je door een beschermd natuurgebied en door bossen. Je maakt ook kennis met enkele bezienswaardigheden zoals Landgoed ’t Walfort en Berenschot’s watermolen. De Bekendelleroute staat bekend als een schitterende route door dichte bossen en kleine dorpen. Op zoek naar een afwisseling tussen bezienswaardigheden en natuur? Dit is jouw pad!

Klik hier voor de fietsroute


Fietstocht 6: Elfstedenroute (Friesland)

Het is helaas alweer een aantal jaar geleden dat het mogelijk was om de Elfstedentocht te schaatsen maar voor de liefhebber van deze tocht is er goed nieuws! Je kunt de Elfstedentocht uiteraard ook fietsen. Maak op de fiets kennis met de schoonheid van Friesland en ervaar de meest legendarische route van Nederland. Deze route van 200 kilometer kent een rijke geschiedenis en vereist ervaren benen. Een aantal Nederlanders voltooiden deze route op het ijs, één held zelfs zwemmend. Altijd al in hun voetsporen willen treden? Fiets dan deze winter de Elfstedenroute!

Klik hier voor de fietsroute


Fietstocht 7: De Loonse en Drunense Duinen (Noord-Brabant)

De Loonse en Drunense Duinen wordt gezien als een van de mooiste natuurgebieden van Noord-Brabant met een afwisseling van landschappen. Zo wisselen bos en duinen elkaar continu af. In dit uitgestrekte natuurgebied geniet je tijdens een fietstocht van ongeveer 30 kilometer optimaal van de rust, brede bossen en de duinen. Behoefte aan een vakantie in eigen land van een paar uur? Dan is deze fietstocht een must!

Klik hier voor de fietsroute


Fietstocht 8: Mergelland fietsroute (Limburg)

De Mergelland fietsroute is een van de populairste fietsroutes van Nederland. Deze fietsroute is zowel voor de recreatieve fietser als voor de uitdagende fietser. Er kan namelijk worden gekozen voor de originele route (125 kilometer) of de ‘kortere’ fietsroute van 48, 63 of 64 kilometer. Tijdens deze fietsroute waan je jezelf in een geschiedenisboek: kastelen, vakwerkhuizen, prachtige uitzichten en het schitterende landschap van Zuid-Limburg. Een combinatie van bezienswaardigheden die je alleen hier vindt. Altijd al kennis willen maken met de prachtige omgeving van Zuid-Limburg? Probeer dan de Mergelland fietsroute.

Klik hier voor de fietsroute


Sommige bovenstaande routes zijn heerlijk om op een e-bike of wielrenfiets af te leggen. Wist je dat je bij zakelijke fietslease van Lease a Bike mag kiezen uit alle modellen, merken en type fietsen? Bekijk onze werknemerspagina voor meer informatie.

We wensen je veel fietsplezier!