Abel Nemeth R35ub7xnwnk Unsplash 1 Medium Large
Terug naar het overzicht

Agrifac: ‘Meer bewegen en aantrekkelijk werkgeverschap’

Nieuws
2 Minuten

Bij het Steenwijkse Agrifac Machinery B.V. gooide een personeelslid het eerste balletje op; ‘Is een fietsregeling niet iets voor ons?’ De ondernemingraad antwoorde positief. HR-adviseur Zana Salahi zorgde vervolgens bevlogen voor de implementatie.


In 2019 hoorde een werknemer van Agrifac Machinery B.V. in het nieuws over de komst van een gloednieuwe fietsregeling. ‘Dat is wel iets voor ons bedrijf’, dacht het enthousiaste personeelslid en attenteerde de ondernemingsraad. Ook daar werd het idee goed ontvangen. HR-adviseur Zana Salahi: “Het plan was om een gezonde levensstijl te stimuleren en daar past fietsen uitstekend in. Bovendien willen we een aantrekkelijke werkgever zijn én blijven. De fietsregeling is een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde.” 


Veel aanvragen voor leasefiets
Inmiddels heeft de eerste werknemer zijn fiets ontvangen – wie anders dan het personeelslid dat de fietsregeling introduceerde – en binnenkort volgen er meer. Salahi verwacht op basis van de geïnteresseerden minimaal twintig aanmeldingen. Geen slechte beginscore voor een bedrijf met 130 werknemers op het Steenwijkse hoofdkantoor. “Het leeft enorm. In het digitale platform staan nu al 18 concrete aanvragen voor een leasefiets.”


Vergoeding
Agrifac – een specialist in landbouwmachines - heeft veel werknemers die in Steenwijk wonen. Op een paar kilometer van kantoor dus. Veel van hen kiezen voor een stadsfiets. De werknemers die in omliggende gemeenten wonen zien meer in de e-bike, omdat de dagelijks af te leggen afstand groter is. “Wie binnen tien kilometer van het werk woont krijgt een maandelijkse tegemoetkoming in de leasekosten van dertig euro. De mensen die verder weg wonen, krijgen een bedrag ter hoogte van de reiskostenvergoeding. De reiskostenvergoeding vervalt dan”, zegt Salahi.


Het platform denkt mee

Zana Salahi is als HR-adviseur de man die het Lease a Bike-platform beheert. Dat is een centraal, online dashboard waarin alle aanvragen voor de leasefiets samenkomen. Salahi was een beetje bang dat de fietsregeling hem veel extra werk zou opleveren, maar ziet in de praktijk dat hij er nauwelijks tijd aan kwijt is. “Het platform is makkelijk in het gebruik en supersnel. Ik krijg steeds door welke handelingen er zijn verricht én wat er nog moet gebeuren. Ik hoef nauwelijks zelf iets bij te houden, want het systeem doet het voor mij.”

Vragenvuur
Hoewel de fietsregeling een groot succes is en binnen no-time op poten stond, zegt Salahi dat hij Lease a Bike het vuur aan de schenen heeft gelegd met zijn vragen. “Ik wilde alles scenario’s goed uitgetekend zien, zodat ik het personeel perfect kon informeren. Lease a Bike bleek daarin uiterst behulpzaam. Hoeveel vragen ik ook had, niets was ze te gek.”

Een leasefietsregeling voor jouw bedrijf

Ben jij benieuwd of de leasefietsregeling ook past binnen jouw bedrijf? Neem contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag verder.

 

Neem vrijblijvend contact op