Pexels Mart Production 7706407 Large 1 Medium
Terug naar het overzicht

7x zo kies je jouw nieuwe leasefiets-partner

Nieuws
3 Minuten

Nederland telt talloze leasefiets-aanbieders. Allemaal lijken ze even geschikt als fietsplan-partner. Tot je iets verder kijkt. Uit hoeveel fietsmerken en modellen kun je écht kiezen? En hoe zit het met de service? Wij vertellen je graag waar je op moet letten. Stel jezelf de volgende 7 vragen:


#1 Hoeveel extra werk kost een fietsregeling mij (en de salarisadministratie)? 

Een goede fietsregeling kost je nauwelijks extra werk. Vraag dus goed door hoe jouw potentiële leasefiets-partner zijn processen inricht. Een vooruitstrevende leasefiets-aanbieder doet dat via een digitaal, gestroomlijnd platform. Je regelt alles snel en simpel online. Een échte partner denkt bovendien mee in de communicatie. Van interne mailings tot flyers: ze hebben de tekst al voor je klaar staan. Copy. Paste. Fiets. 

#2 Hoe groot is de keuze aan fietsen en modellen?
Vergeet niet: een fietsregeling is dé secundaire arbeidsvoorwaarde van dit moment. Je pakt als bedrijf pas écht uit als je jouw collega’s iets te kiezen biedt. De grootste leasefiets-partners hebben alle type fietsen in het aanbod. Van e-bike tot omafiets en van mountainbike tot elektrische bakfiets. Kijk daarnaast goed naar het aantal merken dat ze aanbieden. Doen de bekendste en meest geliefde merken mee? Grote kans dat die droomfiets daartussen zit.

#3 Hoeveel fietsenwinkels doen mee?

Onderhoud, reparaties én je fiets uitkiezen. Je doet het allemaal bij de fietsenwinkel. Dan wil je wel dat er eentje bij je om de hoek zit. Onderzoek van GFK laat immers zien dat ruim 8 op de 10 werknemers niet meer dan vijf kilometer wil reizen voor service en onderhoud aan zijn fiets. Kijk dus altijd goed hoe groot dat fantastische dealernetwerk nu echt is. Ter indicatie: bij de grootste leasefiets-aanbieder van Nederland zijn liefst 1.100 fietsenwinkels en speciaalzaken aangesloten.

Tip: vraag je lokale fietsenwinkel eens met welke leasefiets-aanbieder zij graag werkt.

#4 Wat zeggen de voorwaarden bij het fietsplan?
De bekende kleine lettertjes. Liever lees je ze niet, maar duik er toch eens goed in. Het begint met vragen en doorvragen. Check en dubbelcheck. Hebben je collega’s recht op 24/7 pechhulp? En moet je de leaseprijzen opvragen of is er een heldere calculator? Let vooral op de service- en verzekeringsvoorwaarden. Zorg dat die kraakhelder zijn. Sommige lease-aanbieders helpen je bovendien bij het opstellen van het contract. Heel prettig, want zij weten waar je op moet letten.

#5 Wat spreek je af bij voortijdige beëindiging van het dienstverband?

De looptijd van een leasefiets-contract is 36 maanden. In die drie jaar tijd kan er heel wat gebeuren. De leasefietser gaat uit dienst bijvoorbeeld. Hoe helpt je leasefiets-partner dat goed te regelen? Vraag dat van te voren, niet op het moment dat het eerste voortijdige vertrek plaatsvindt. Nog zo’n belangrijke vraag: wat is de afkoopsom bij de leasemaatschappij? Normaal is er in het addendum, het document met de voorwaarden dat je bij aanvang tekent, ruimte voor dit soort essentiële zaken.

#6 Met wie heb je te maken?
Een catchy naam. Een nog mooiere website. Het maakt allemaal indruk. Belangrijker zijn de mensen die erachter zitten. Is het een betrouwbaar bedrijf? Hoe ervaren zijn ze? En, hoeveel bedrijven hebben ze al onder contract?

#7 Wie zijn er klant?
Je kunt het gerust vragen aan de accountmanager die je spreekt. Of je even mag bellen met een van de bedrijven die je al voorgingen als klant. Het liefst vraag je dan naar een bedrijf die gelijkenissen heeft met je eigen bedrijf, of mobiliteitsvraag. Meestal geeft het klantenoverzicht op de website al een aardig idee met wat voor type leasefiets-aanbieder je te maken hebt.


Lease a Bike, jouw leasefiets-partner
Lease a Bike is de grootste leasefiets-aanbieder van Nederland. Maar liefst 7.000 bedrijven, groot én klein, startten al een fietsregeling via Lease a Bike. Van ABN Amro tot ING en van Rituals tot de bakker om de hoek. Lease a Bike zette zo al zeker 100.000 werknemers op hun droomfiets. Bij Lease a Bike draait alles om gemak. Via het handige digitale platform regel je bijna alles. Snel, simpel en volledig geautomatiseerd. Fijn ook voor de administratie, want die heeft er nauwelijks omkijken naar. Met 1.100 aangesloten fietsenwinkels en de keuze uit alle type en merken fietsen, is je ideale fiets bij Lease a Bike nooit ver weg. Lease a Bike behoort bovendien tot het bekende familiebedrijf Pon, waardoor alle (internationale) kennis voorhanden is om jouw fietsregeling een succes te maken. Of het nu om 1 fiets draait of 1.000. Great Minds Lease a Bike. Doe je mee?