Het fietsplan voor werkgevers
Terug naar het overzicht

De voordelen van het nieuwe fietsplan: Secundaire arbeidsvoorwaarden die werknemers gelukkig maken!

Nieuws
25 April 2024

In een tijd waarin de concurrentie om talent toeneemt, spelen goede secundaire arbeidsvoorwaarden een cruciale rol. Ze helpen niet alleen bij het aantrekken van nieuwe talenten, maar ook bij het behouden van huidige medewerkers, die zo tevreden en gemotiveerd blijven. Dit wordt steeds belangrijker in een arbeidsmarkt die steeds competitiever wordt.

Een fatsoenlijk salaris is niet langer de enige drijfveer. De moderne werknemer hecht waarde aan een goede balans tussen werk en privé, en wil ook kunnen investeren in zowel zijn fysieke als mentale welzijn.


Het vervullen van deze behoeften van je medewerkers is van groot belang. Maar hoe doe je dat op de juiste manier?

Een leasefiets, bij voorkeur elektrisch, staat bovenaan het verlanglijstje van werknemers in Nederlandse bedrijven als het gaat om secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wat deze regeling nog aantrekkelijker maakt, is dat de leasefiets niet alleen voor werkdoeleinden gebruikt hoeft te worden, maar ook volledig privé mag worden gebruikt door de werknemers. Dit biedt een extra flexibiliteit en vrijheid die velen weten te waarderen.


Vitaliteit en gezondheid van werknemers!

Een ander voordeel voor bedrijven die dit aanbieden: het bevordert de gezondheid van werknemers en vermindert het ziekteverzuim. Opvallend genoeg blijkt de leasefietsregeling bij kleine bedrijven steeds populairder te worden, waar voorheen werd gekozen voor leaseauto's. 

Of je nu een groot bedrijf bent of een kleiner bedrijf, het leaseplan is aantrekkelijk voor organisaties van elke omvang. Het biedt werknemers de vrijheid om hun woon-werkverkeer op maat te regelen, passend bij hun levensstijl, terwijl het ook de algehele vitaliteit en tevredenheid bevordert. Dit alles zonder extra kosten voor de werkgever, waardoor het een win-winsituatie is voor zowel werknemers als werkgever.


Hoe werkt zakelijke fiets lease voor een werkgever?

Als werkgever kun je kostenneutraal een fietsregeling aanbieden aan je werknemers. Hierbij zijn er twee scenario's:


1) de werkgever kan de regeling kostenneutraal aanbieden, zo kan de werkgever de besparing op de sociale lasten herinvesteren en zo gemiddeld €20,- p/m bijdragen;


2) de werkgever betaalt een deel van de of de volledige maandelijkse leasekosten. Eventuele bijdragen vallen buiten de WKR en jouw medewerker kan de leasekosten volledig uitruilen met zijn/haar brutoloon. Dat levert een bruto-netto voordeel op van 25 tot 80%, inclusief overname van de fiets aan het eind van de looptijd. Bereken hiernaast het effect van jouw werkgeversbijdrage. Wil je advies hoe je de regeling het beste kunt aanbieden binnen jouw organisatie? Neem dan contact op.


Bereken hier je maandelijkse werkgeversbijdrage!